• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

11.01.2022

23:00

KIJEV JASAN, NEMAČKA DUŽNA DA PRODA UKRAJINI ORUŽJE! Ako odbije Berlin će se suočiti sa ozbiljnim posledicama!

Vesti

KIJEV JASAN, NEMAČKA DUŽNA DA PRODA UKRAJINI ORUŽJE! Ako odbije Berlin će se suočiti sa ozbiljnim posledicama!

Podeli vest

Nepružanje vojne podrške moglo bi rezultirati "ozbiljnim posledicama" po odnose između dve zemlje, upozorio je ukrajinski ambasador u Berlinu

Nemačka ima moralnu odgovornost za budućnost Ukrajine i stoga je dužna da proda Kijevu oružje kako bi se zemlja mogla braniti od navodne ruske agresije, tvrdi ukrajinski ambasador u Berlinu.

Govoreći tokom intervjua za medijsku grupu "Funke", objavljenog juče, ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Melnik je rekao:

- Pozivamo (nemačku) vladu da napusti svoju sadašnju poziciju, koja je sa stanovišta morala apsolutno nepotrebna i hitno obezbedi Ukrajini neophodno odbrambeno oružje. Imamo pravo na samoodbranu.

Berlin trenutno ne isporučuje oružje zemljama u kojima postoje oružani sukobi. U Ukrajini sukob traje od dešavanja na Majdanu 2014. godine kada je vlada svrgnuta nasilnim uličnim protestima, a sukobi eskalirali u regionu Donbasa.

Melnik je rekao da odbijanje vlade da obezbedi oružje "izaziva veliko nezadovoljstvo u ukrajinskom društvu i može imati ozbiljne posledice po bilateralne odnose".

(FOTO) IZRAEL KORISTIO DELFINE UBICE PROTIV HAMASA?! "Ljudi žabe" Hamasa uspeli da uhvate jednog, ali kriju šta se potom desilo...

Prema njegovim rečima, Nemačka snosi istu odgovornost prema Ukrajini kao i Izraelu, zbog akcija te zemlje u Drugom svetskom ratu, te je pozvao Berlin da „aktivnije radi" na nadama Kijeva da postane član EU i NATO-a.

Međutim, odgovarajući na Melnikov zahtev da Berlin isporuči Kijevu oružje, nemačka vlada je u saopštenju navela da vojna sila neće pomoći u rešavanju sukoba u Ukrajini, pozivajući sve strane da pronađu „političko" rešenje.

Ove primedbe dolaze usred zabrinutosti zapadnih lidera da Moskva navodno planira da pokrene invaziju na Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, međutim, više puta odbacio optužbe, opisujući ih kao "neosnovane" i manifestacije „histerije".

FAUČI SAKRIO INFORMACIJE O POREKLU KORONA VIRUSA, DOKUMENTI TO POKAZUJU?! Republikanci optužuju medicinskog savetnika Bele kuće!

Krajem prošlog meseca, novi ministar spoljnih poslova Nemačke, Analena Berbok, rekla je da „dalja vojna eskalacija neće doneti Ukrajini veću bezbednost", upitana da li zemlja planira da proda oružje ovoj bivšoj sovjetskoj republici.

U decembru je nemački tabloid "Bild" preneo da je bivši kancelar Angela Merkel iskoristila veto zemlje u okviru NATO-a da blokira vojni blok koji predvode SAD da isporučuje oružje Ukrajini. Izveštaj je stigao ubrzo nakon što je Melnik rekao da Kijev ne treba da očekuje da će dobiti oružje od Berlina pod njegovim novim liderom, Olafom Šolcom.

U BAR PRISTAO AMERIČKI RATNI BROD, MORAJU GA POPRAVITI! Za taj posao stiže ekipa iz Rijeke, Crna Gora nema ljude za to!

- Ovo je veoma razočaravajuće jer je upravo sada došao trenutak istine za nas, došlo je vreme da shvatimo ko je pravi prijatelj, ne samo na rečima već i na delima - rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija