• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.01.2022

09:25

LUDILO, LETI BRZINOM VEĆOM OD ZVUKA!!! EU DIGLA FRKU ČIM JE VIDELA OVU PRETNJU, Kim lično  izveo "sumnjivo testiranje" i pola sveta već PANIČI

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Vesti

LUDILO, LETI BRZINOM VEĆOM OD ZVUKA!!! EU DIGLA FRKU ČIM JE VIDELA OVU PRETNJU, Kim lično izveo "sumnjivo testiranje" i pola sveta već PANIČI

Podeli vest

Severna Koreja uspešno je testirala hipersoničnu raketu u prisustvu lidera Kim Džong Una, javili su severnokorejski državni mediji.

Severnokorejski lider je prvi put posle više od godinu dana prisustvovao testiranju rakete, prenosi Rojters.

"Testiranje je imalo za cilj konačnu potvrdu tehničkih specifikacija razvijenog hipersoničnog sistema naoružanja", javila je državna agencija KCNA.

Vlasti Južne Koreje i Japana prethodno su primetile da je izvedeno "sumnjivo testiranje", što su osudile vlasti u Vašingtonu i Tokiju, dok je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazio zabrinutost.

Ovo je drugi put za manje od nedelju dana da je Severna Koreja izvela ovakav test.
Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će ojačati vojsku najsavremenijom tehnologijom, u vreme kada su pregovori sa Južnom Korejom i SAD u zastoju. Južnokorejska vojska prethodno je saopštila da je Severna Koreja ponovo ispalila neidentifikovani projektil ka Istočnom moru, nekoliko dana nakon što je lansirala hipersoničnu raketu.

Severna Koreja je u sredu prošle nedelje saopštila da je izvela drugo testiranje hipersonične rakete, preneo je Tanjug.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon

Tekst potpisa

EU osudila testiranje

Evropska unija osudila je najnovije lansiranje severnokorejske hipersonične rakete, naveo je portparol visokog predstavnika EU za spoljne poslove i pozvao Pjongjang da "konstruktivno odgovori" na spremnost SAD za diplomatiju.

"Nastavak proizvodnje ilegalnih sistema naoružanja od strane DNRK predstavlja pretnju međunarodnom miru i bezbednosti i u suprotnosti je sa međunarodnim naporima da se obnovi dijalog i pomogne narodu Severne Koreje", navodi se u saopštenju portparolke službe za spoljne politike Evropske unije Nabile Masralije.

EU želi da Severna Koreja potpuno odustane od svog nuklearnog programa i programa balističkih raketnih projektila, navodi se u saopštenju i ističe da će 27-člani blok nastaviti da sprovodi sankcije protiv Pjongjanga i podsticati druge da učine isto sve dok Severna Koreja ne ispuni obaveze u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MLADI ČAČANIN JE DOKAZ DA SE OBRAZOVANJE I VREDAN RAD ISPLATE! Nemanja Grbić je novi ambasador Srbije u Južnoj Koreji
Politika

MLADI ČAČANIN JE DOKAZ DA SE OBRAZOVANJE I VREDAN RAD ISPLATE! Nemanja Grbić je novi ambasador Srbije u Južnoj Koreji

Čačak - Grad na Moravi do sada je iznedrio veliki broj izuzetnih ljudi čije ime je poznato i cenjeno u čitavom svetu, a sada se Čačak može pohvaliti da među svojim građanima ima i jednog ambasadora. On je dokaz da se obrazovanje i vredan rad u Srbiji i te kako isplate: Mladi Čačanin postavljen za ambasadora u Republici Koreji, Nemanja oduševio daleki istok još pre nekoliko godina.

08.01.2022

11:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija