• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

12.01.2022

12:10

EVROPA PRED ZAOKRETOM, DA LI ĆEMO OVO ZAISTA DOČEKATI! Španci primetili drastičnu promenu i odmah alarmirali EU - KORONU treba tretirati kao GRIP?!

Vesti

EVROPA PRED ZAOKRETOM, DA LI ĆEMO OVO ZAISTA DOČEKATI! Španci primetili drastičnu promenu i odmah alarmirali EU - KORONU treba tretirati kao GRIP?!

Podeli vest

Španski premijer Pedro Sančez pozvao je evropske kolege na raspravu o tome treba li kovid 19 da počne da se tretira kao endemska bolest, odnosno grip

Razlog zbog čega Španci razmišljaju o promeni pristupa je drastičan pad stope smrtnosti nakon infekcije virusom SARS-CoV-2. Predlog španskog premijera je da se napusti sistem detaljnog praćenja novih zaraženih i njihovih kontakata te da se primenjuje monitoring kao u slučaju gripa.

Međutim, kako piše Jutarnji list, pitanje je da li se ležernije epidemiološke mere mogu implementirati u grupi epidemiološki neuspešnih članica EU, među kojima je u zadnjem talasu definitivno i Hrvatska.

„Verujem da imamo uslove za oprezno lagano otvaranje debate na tehničkom nivou i nivou zdravstvenih profesionalaca i evropskom nivou o proceni evolucije bolesti kroz više parametara“, izjavio je Sančez za Kadena SER radio.

Španski premijer je potvrdio i da je njihov zdravstveni sistem već pripremio predlog novog sistema monitoringa u kojem više neće biti potrebno da se beleži svaka nova infekcija, kao i da ljudi sa simptomima neće nužno biti testirani. Drugim rečima, Španci pripremaju prelaz s univerzalnog nadzora epidemije, na ograničeni nadzor, kao što se čini kada je u pitanju širenje gripa.

Vlast je već smanjila periode nužne izolacije, a odustali su i od karantina celih razreda u školama, preneo je B92.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija