• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2022

09:56

Ljude koji na internetu šire lažne vesti treba privesti pravdi!

Reuters

Vesti

Ljude koji na internetu šire lažne vesti treba privesti pravdi!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da ljudi koji na internetu šire lažne vesti treba da budu pozvani na odgovornost i privedeni pravdi, a kako je naveo, to je pitanje koje postaje još značajnije pred prestojeće izbore u aprilu u toj zemlji

Makron je upozorio i na pretnju demokratiji uzrokovanu dezinformacijama na internetu i lažnim vestima i predložio da bi novi zakoni trebali omogućiti internet platformama, influenserima i ljudima koji privlače pažnju na internetu da budu odgovorni u Francuskoj, baš kao što su to i novinari.

"Isto mora biti i sa stranim medijima, koji su ovlašćeni da plasiraju vesti na francuskoj teritoriji", dodao je.

Zakonom iz 1881. uspostavljena je sloboda štampe u Francuskoj uz uvođenje pravila protiv klevete i govora mržnje. Francuska vlada je prošle godine osnovala agenciju za borbu protiv stranih dezinformacija i lažnih vesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija