• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.01.2022

12:59

(ŠOK VIDEO) PENTAGON OSNOVAO NOVU JEDINICU ZA NLO, ALI... Jasno stavili do znanja, nije im cilj samo potraga za vanzemaljcima, već nešto mnogo opipljivije...

printscreen

Vesti

(ŠOK VIDEO) PENTAGON OSNOVAO NOVU JEDINICU ZA NLO, ALI... Jasno stavili do znanja, nije im cilj samo potraga za vanzemaljcima, već nešto mnogo opipljivije...

Podeli vest

Američko ministarstvo odbrane osnovalo je novu jedinicu za neidentifikovane leteće objekte (NLO) koja će se baviti istraživanjem prijava ovih fenomena

Odluka o osnivanju nove jedinice doneta je zakonom kojim se usvaja godišnji budžet Pentagona, u članu 1683, prenose američki mediji.

Zadaci nove jedinice za NLO su „razvoj procedura za sinhronizovanje i standardizovanje prikupljanja, prijavljivanja i analize incidenata u vezi sa NLO u ministarstvu odbrane i obaveštajnim službama, uključujući i njihov psihološki efekat“. Takođe, jedinica treba da utvrdi veze između pojava NLO i stranih neprijateljskih i drugih država ili „nedržavnih aktera“. Zadatak joj je i da utvrdi kakvu opasnost ti incidenti predstavljaju po SAD.

- Naša nacionalna bezbednost zasniva se na nadmoći u vazduhu i takvi fenomeni predstavljaju izazov za našu dominaciju. SAD su potrebni koordinisani napori da razumemo da li ti fenomeni u vazduhu pripadaju stranim vladama ili je u pitanju nešto sasvim drugo - rekla je senatorka Kirsten DŽilibrand, jedan od predlagača ovog akta, prenosi En-Bi-Si.

Taj američki medij navodi da je odluka da se Pentagon i formalno pozabavi NLO izazvala podelu među onima koji se bave tim fenomenom, bilo da su u pitanju istraživači ili pseudonaučnici.

Dok jedni veruju da se radi o istorijskom koraku napred, drugi tvrde da je u pitanju trik da se „povrati kontrola nad narativom“ ili čak „priprema za međuplanetarni rat“.

- Ovo je tema sa dokazivom istorijom tajnosti, i sve što nema otvorenost u vezi sa informacijama, najverovatnije je stvar veće, verovatno neprikladne kontrole - rekao je za En-Bi-Si Ron DŽejms, portparol neprofitne organizacije „Mjučual UFO netvork“, koja istražuje fenomen NLO.

Sa druge strane, Luis Elizondo i Kristofer Melon, nekadašnji vladini insajderi koji su podstakli interesovanje za NLO objavljivanjem video-snimka sa borbenog aviona, pozdravili su osnivanje nove jedinice. Međutim, Elizondo je kritikovao odluku Pentagona da nova kancelarija bude potčinjena podsekretaru za bezbednost i obaveštajni rad, rečima da je to „savršeno ako želimo još 70 godina tajnosti po tom pitanju“.

Nova jedinica nazvana je „Grupa za sinhronizovanje identifikacije i menadžmenta letećih objekata“ (AOIMSG), a Pentagon je jasno stavio do znanja da joj nije cilj potraga za vanzemaljcima, već istraživanje povreda vazdušnog prostora i da li je ono što se obično naziva NLO zapravo nova tehnologija drugih država, kao što su dronovi ili nešto slično, piše En-Bi-Si.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija