• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.01.2022

08:28

PRELOMNA VEST! AMERIKA SE POVUKLA, NEMA SANKCIJA ZA SEVERNI TOK 2! Ipak, sprema se nova pretnja, Rusiju neće ostaviti na miru...

Informer/Fotomontaža

Vesti

PRELOMNA VEST! AMERIKA SE POVUKLA, NEMA SANKCIJA ZA SEVERNI TOK 2! Ipak, sprema se nova pretnja, Rusiju neće ostaviti na miru...

Podeli vest

Američki Senat odbio je zakon koji predviđa uvođenje sankcija kompaniji koja upravlja gasovodom Severni tok 2, a koji je predložio republikanski senator Ted Kruz

Za uvođenje sankcija glasalo je 55 senatora, dok su 43 bila protiv zakona za čije je usvajanje bilo potrebno 60 glasova.

Senator Robert Menendez predstavio je u sredu alternativni zakon za koji je dobio podršku mnogih kolega demokrata, kao i predsednika Džoa Bajdena. Zakonom bi bile nametnute sveobuhvatne sankcije najvišim ruskim vladinim i vojnim zvaničnicima i bankarskim institucijama ako Moskva izvrši agresiju protiv Ukrajine, dok bi Kruzovim zakonom 15 dana nakon usvajanja sankcije bile uvedene kompaniji Severni tok 2 AG, koja upravlja gasovodom, prenosi Rojters.

Menendezovim zakonom, za koji još nije utvrđen datum glasanja, bile bi uvedene sankcije na gasovod, kao i na ruske zvaničnike i entitete nakon bilo kakve agresije Moskve na Ukrajinu.

 

 

Gasovod Severni tok 2 koji je vredan 11 milijardi dolara i vodi ga državna energetska kompanija Gasprom slao bi ruski gas ispod Baltičkog mora u Evropu preko Nemačke. Završen je krajem prošle godine, ali čeka na odobrenje Nemačke i EU.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija