• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.01.2022

18:50

NAJNOVIJI DETALJI! Snažna erupcija KOJA JE POKRENULA CUNAMI mogla se VIDETI IZ SVEMIRA... Oblaci dima, gasa i pepela dostigli su visinu od 20 kilometara! /VIDEO/

Printscreen/Twitter/ Wonder of Science

Vesti

NAJNOVIJI DETALJI! Snažna erupcija KOJA JE POKRENULA CUNAMI mogla se VIDETI IZ SVEMIRA... Oblaci dima, gasa i pepela dostigli su visinu od 20 kilometara! /VIDEO/

Podeli vest

Vulkanska erupcija u južnom Pacifiku, koja je pokrenula cunami na ostrvima u južnom Pacifiku i u Japanu, bila je toliko snažna da se mogla videti i iz svemira

Upozorenje na cunami objavljeno je i za zapadnu obalu Amerike, uključujući savezne države Kaliforniju, Oregon, Vašington i Aljasku.


O snazi erupcije ulkana Hunga-Hapaj u južno-pacifičkoj državi Tonga govori i podatak da se zvuk erupcije mogao čuti na udaljenosti od 800 kilometara.


Podvodna erupcija vulkana dogodila se na 65 kilometara od najvećeg ostrva u Tongi, Tongatapu i bila je toliko snažna da se jasno vidi na snimcima koje je zabeležilo nekoliko satelita koji kruže oko Zemlje.


Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se ogromna eksplozija dima koja se uzdiže iznad okeana.


Oblaci dima, gasa i pepela dostigli su visinu od 20 kilometara, objavila je geološka služba Tonge.
Prema pojedinim izveštajima, pepeo se raširio na skoro 700 kilometara.


Snažni zvuci, nalik udarima groma, čuli su se čak do Fidžija, udaljenog 800 kilometara od mesta erupcije.


Na Novom Zelandu, lokalna služba za vremensku prognozu, objavila je da su pojedini stanovnici čuli „zapanjujuću eksploziju“, iako je Novi Zeland udaljen 2.300 kilometara od Tonge.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Erupcija vulkana u blizini turističkog centra
Planeta

Erupcija vulkana u blizini turističkog centra

Na južnom japanskom ostrvu Kijušu na kojme su smeštena popularna japanska odmarališta, danas je došlo do erupcije vulkan Nakadake na planini Aso, saopšteno je iz japanske meteorološke agencije

20.10.2021

08:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija