• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

16.01.2022

20:06

ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U TEKSASU, OTMIČAR UBIJEN! BAJDEN: "AKT TERORIZMA"! Deset sati je trajao horor!

Vesti

ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U TEKSASU, OTMIČAR UBIJEN! BAJDEN: "AKT TERORIZMA"! Deset sati je trajao horor!

Podeli vest

Nakon desetočasovne talačke krize u sinagogi u Teksasu, svi taoci su oslobođeni a otmičar je ubijen, saopštile su vlasti

Svih četiri taoca iz sinagoge u Kolevilu je oslobođeno, kada su specijalne policijske snage ušle u zgradu sinagoge, saopštile su teksaške vlasti.

Otmičar je ubijen, a specijalni agent FBI-ja Met Desarno rekao je da će njihovi istražitelji utvrditi sve u vezi sa ovim slučajem.

Agent Desarno je rekao da je otmičar bio posebno fokusiran na pitanje koje nije direktno povezano sa jevrejskom zajednicom i da nema neposrednih naznaka da je taj čovek bio deo nekog šireg plana, ali je dodao da će istraga agencije "imati globalni domet".

Otmičar je, prema pisanju pojedinih medija, zahtevao oslobađanje Ejafie Sidiki, pakistanske neuronaučnice za koju se sumnja da je povezana sa Al Kaidom i koja se nalazi u saveznom zatvoru u Teksasu. 

CENA JE BRUTALNA! NAJMANJE 255 UBIJENIH, MEĐU NJIMA I 11 POLICAJACA U ALMATIJU! Povređeno 4.500 ljudi!

Desarno je rekao da je muškarac identifikovan, ali da u ovom trenutku vlasti nisu spremne da objave ili potvrde njegov identitet u javnosti.

Bajden: "Akt terorizma"

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je naoružani napadač koji je prekinuo versku službu u sinagogi u Kolivilu, u Teksasu i uzeo četiri osobe za taoce, učestvovao u činu terorizma. "To je bio akt terorizma", rekao je Bajden tokom posete Filadelfiji, dodajući da nema dovoljno informacija o tome zašto je napadač imao za metu sinagogu, preneo je Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija