• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

18.01.2022

12:15

MANDIĆ RASKRINKAO ABAZOVIĆA I KRIVOKAPIĆA! Dve stvari su im zajedničke - imaju iste naredbodavce, a GLAVNI PROBLEM SU IM - SRBI!

Vesti

MANDIĆ RASKRINKAO ABAZOVIĆA I KRIVOKAPIĆA! Dve stvari su im zajedničke - imaju iste naredbodavce, a GLAVNI PROBLEM SU IM - SRBI!

Podeli vest

Andrija Mandić predsednik stranke " Nova srpska demokratija" i vođa političkog saveza "Demokratski front" poručuje da Abazović i Krivokapić imaju iste naredbodavce i da im je osnovni problem postojanje Srba u Srnoj Gori

Nama je jasno zašto Krivokapić ćuti dok mu potpredsednik Vlade zadaje ključni politički udarac. To je zato sto imaju istog šefa, a taj se opredelio za Abazovića. Zaključak je jednostavan: Izdaja se ne isplati. Krivokapić je bespogovorno slušao međunarodne adrese, izdao one koje su ga doveli na tako visoko mesto, radio sve sto je mogao protiv naroda koji je masovno glasao za listu na kojoj je i on bio, da bi na kraju ti poslodavci s njim obrisali cipele kao sto su i ranije radili sa sličnim likovim. To je izgleda prirodan odnos gospodara i sluge i ne dešava se prvi put, poručuje Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta.

Zdravko Krivokapić, slušajući nalogodavce sa strane, kako u kadrovskim rješenjima, tako i u vođenju spoljne politike, prosto gura srpski narod u Crnoj Gori od onog obećanja suštinskog kojeg smo dali i onima koji su nas glasali na prethodnim parlamentarnim izborima da će prvi posao ove vlade biti popravljanje odnosa sa Srbijom i građenje najbolje moguće saradnje sa Srbijom, kazao je lider Nove srpske demokratije.

“U tom kontekstu je Krivokapić vodeći politiku, koju mu je očigledno neko kreirao izvan onih krugova koji su ga glasali, pokvario je te odnose, pokvario je odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Nije želio da potpiše Temeljni ugovor. Ja pretpostavljam da sada Abazovića, ako je to taj dokument, želi kroz te dve stvari da pošalje poruku kako bi ga lakše prihvatio srpski narod u Crnoj Gori, a da li će se on posle toga pridržavati toga nisam siguran”, navodi Mandić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zdravko Krivokapić

Ističe da je isti naredbodavac i njemu i Zdravku Krivokapiću.

“Ima tu mnogo problema sa kojima se suočavamo. Ovde je problem postojanja srpskog naroda u Crnoj Gori koji u svakom smislu deli vrednosti sa srpskim narodom u Srbiji i Republici Srpskoj, koji se ni po čemu ne razlikuje od tog naroda, i sada bi kroz jednu političku igru, kulturološku, u religijskoj ravni neko želio da promeni naš nacionalni identitet, da od nas napravi nekog drugog čoveka, neku drugu naciju koja bi najviše odgovarala ovim ljudima koji stvari gledaju sa strane. Ono što je važno je da smo mi ovde dobro organizovani, da je ovde probuđena ta srpska svest koja odlično zna šta su njeni interesi, i teško će uz sve ove pritiske sa strane, teško će se tu moći bilo šta promeniti”, navodi Mandić.

Foto: Beta

Dritan Abazović

Mandić je siguran da generacije, na duge staze, i one koje dolaze tu bitku ne mogu da izgube.

“Samo treba biti uporan i dosledan, i nipošto ne uraditi nešto što su uradili prethodnici, nezavisno da li su se oni zvali Milo Đukanović, Novak Kilibarda ili Zdravko Krivokapić. Treba uporno ići prema onom cilju koji je jasno definisan još od strane naših predaka, a svi znamo što za njih znači Kosovski zaveti, objedinjavanje naših naroda, sve su to ciljevi koji su zapisani u genskom kodu svakog Srbina sa ovih prostora”, kazao je Mandić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZAvram

pre 2 godine

Црн ти образ, Кривокапићу, а душа проклета!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija