• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

20.01.2022

20:39

ŠTA JE SAD OVO?! BRITANIJA I FRANCUSKA UKIDAJU MERE PROTIV KORONE, ŠPANCI ĆE KOVID TRETIRATI KAO GRIP... Austrija uvodi obaveznu vakcinaciju...

Vesti

ŠTA JE SAD OVO?! BRITANIJA I FRANCUSKA UKIDAJU MERE PROTIV KORONE, ŠPANCI ĆE KOVID TRETIRATI KAO GRIP... Austrija uvodi obaveznu vakcinaciju...

Podeli vest

Francuska je počela sa ublažavanjem mera protiv korona virusa. Ukinuće rad od kuće, dozvoliti rad noćnim klubovima i suspendovati kovid propusnice... Od sledeće nedelje ni građani u Engleske više neće biti u obavezi da nose maske, niti da rade od kuće... Španija najavljuje da će koronavirus tretirati kao grip

Istovremeno, Austrija je naredila obaveznu vakcinaciju, u Grčkoj je to odavno obaveza, kao i u nizu drugih država...

Francuska namerava da kroz peti talas pandemije prođe sa što manje epidemioloških mera u odnosu na prethodne talase.

Vlada premijera Žana Kasteksa odlučila je da dozvoli rad noćnim klubovima od 16. februara. Odluka o kovid propusnicama mogla da bude suspendovana ukoliko se epidemiološka situacija u zemlji značajno poboljša.

Istovremeno, Francuska ruši rekorde kad je reč o broju zaraženih. Tako je u utorak potvrđeno rekordnih 464.769 novozaraženih, a sedmodnevni prosečan broj novoinficiranih premašio je rekordnih 320.000, prenosi Rojters.

Slično se ponaša i Velika Britanija. Od sledeće nedelje građani u Engleskoj više neće biti u obavezi da nose maske, niti da rade od kuće, izjavio je britanski premijer Boris Džonson.

Džonson je u Parlamentu poručio da će vlada definisati dugoročnu strategiju za život sa korona virusom i rekao da bi građani trebalo da budu oprezni tokom poslednjih nedelja zime, jer pandemija još nije gotova, prenosi BBC.

IZETBEGOVIĆ LJUT NA VUČIĆA I ERDOGANA, BESAN JE I NA MILANOVIĆA, AMERE, BRITANCE... BiH je samo njegova i njegovog babe Alije "prćija"...

On je rekao i da omikron soj "nije blaga bolest za sve, pogotovo ne za one koji su nevakcinisani".

Takođe je najavio i ukidanje pravila o obaveznom nošenju maski za lice za srednjoškolce u učionicama, u gradskom prevozu i u prodavnicama.

Na snazi će, kako se navodi, i dalje ostati odredba da maske budu obavezne za ulazak na određena mesta.

BBC navodi da tzv. plan B koji stupa na snagu 27. januara, sadrži i odredbu da u firmama više neće biti neophodne kovid propusnice.

Mere ograničenja koje se odnose na staračke domove biće takođe ublažene, a detalji će naknadno biti objavljeni.

Na snazi ostaje obaveza da da svi koji su pozitivni na korona virus moraju da idu u samoizolaciju.

S druge strane, Španija je već smanjila period neophodne izolacije, pa sada razmatraju da koronavirus (covid-19) počnu da tretiraju kao grip.

 

(VIDEO) AMERI BESNI, MOSKVA IH RASTURA! HILJADE UKRAJINCA RADI ZA RUSKU FSB, šta god da Kijev i Pentagon smisle Putin zna MOMENTALNO!

 
Razlog zbog čega Španci razmišljaju o promeni pristupa je drastičan pad stope smrtnosti nakon infekcije virusom SARS-CoV-2. Predlog španskog premijera je da se napusti sistem detaljnog praćenja novih zaraženih i njihovih kontakata te da se primenjuje monitoring kao u slučaju gripa.

Foto: Pixabay

Pitanje je, međutim, da li se ležernije epidemiološke mere mogu primeniti u grupi epidemiološki neuspešnih članica EU, među kojima je u zadnjem talasu i Hrvatska. 

Austrijski parlament je, posle višesatne burne debate, usvojio zakon kojim se uvodi opšta obavezna vakcinacija protiv korona virusa i stupiće na snagu početkom februara.

BRITANCI STOJE IZA PUČA U CRNOJ GORI?! Krivokapić je slepo ispunjavao sve što od njega traže, ali... NIJE ZADOVOLJIO! ĐUKANOVIĆ JE NJIHOV IGRAČ!

Odluka o obaveznoj vakcinaciji punoletnoh građana doneta je velikom većinom. Od 170 predatih glasova, 137 poslanika je glasalo "za", a 33 "protiv" zakona.

Inače 13 poslanika, gotovo iz svih parlamentarnih stranaka, iz protesta protiv obavezne vakcinacije, ili bolesti, nije prisustvovalo sednici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija