• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

21.01.2022

08:31

(VIDEO) DVA DIVIZIONA S-400 SA DALEKOG ISTOKA KRENULA ZA BELORUSIJU! Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane, Moskva prebacuje 12 suhoja, sisteme Pancir S...

Printskrin Youtube/TV Zvezda

Vesti

(VIDEO) DVA DIVIZIONA S-400 SA DALEKOG ISTOKA KRENULA ZA BELORUSIJU! Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane, Moskva prebacuje 12 suhoja, sisteme Pancir S...

Podeli vest

Sa Dalekog istoka u Belorusiju prebacuju se dva bataljona protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Trijumf, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

"Dva diviziona protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Trijumf iz formacije Ratnog vazduhoplovstva i PVO Istočnog vojnog okruga krenula su do utovarne stanice na teritoriji Habarovska, gde će biti utovareni na žečeznicu“, navodi se u saopštenju koje za RIA novosti.

S-400 će stići do beloruskih poligona ne samo železnicom, već i samostalno. Rusko vojno osoblje će na licu mesta opremiti i kamuflirati lansirne položaje, vršiti održavanje i preuzeti dužnost borbene obuke u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije.

Test reagovanja snaga Unije odvijaće se u dve etape. Prva će trajati do 9. februara. Za to vreme planirano je preraspoređivanje i stvaranje zajedničkih PVO trupa na teritoriji Belorusije, kao i organizovanje zaštite državnih i vojnih objekata, ali i vazdušne granice države Unije.

U drugoj etapi, od 10. do 20. februara, biće održane zajedničke vežbe "Saveznička odlučnost 2022". Ruska i beloruska vojska radiće zadatke suzbijanja spoljne agresije i borbe protiv terorizma, posebno blokiranja kanala za isporuku oružja i municije, kao i uništavanja nelegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih grupa.

Pored S-400, iz Rusije će u Belorusiju biti premešteno 12 aviona Su-35 i divizija protivvazdušnih raketnih i topovskih sistema Pancir-S .

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija