• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/mediji

21.01.2022

15:34

POTRES IZ TEMELJA! BAJDEN DAO PUTINU ZELENO SVETLO ZA NAPAD NA UKRAJINU? Jedna rečenica američkog predsednika izazvala buru, Zelenski pobesneo, Bela kuća "vadi fleke"...

Reuters/AP

Vesti

POTRES IZ TEMELJA! BAJDEN DAO PUTINU ZELENO SVETLO ZA NAPAD NA UKRAJINU? Jedna rečenica američkog predsednika izazvala buru, Zelenski pobesneo, Bela kuća "vadi fleke"...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u sredu da bi “manji upad” Rusije u Ukrajinu mogao izazvati uzdržaniju reakciju SAD i njenih saveznika nego što bi bila reakcija na invaziju u punom obimu

Ova izjava podigla je toliku prašinu da je Bela kuća odmah izdala saopštenje navodeći da će SAD svaki prelazak ukrajinske granice od strane ruskih trupa smatrati invazijom. Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki izjavila se da Bajden, kada je govorio o navodnom ruskom “manjem upadu” u Ukrajinu, nije dao “zeleno svetlo” Moskvi da to i učini.

“To apsolutno nije ono što je bila naša namera, i nije poruka koju je predsednik poslao predsedniku Putinu“, navela je ona u odgovoru, a prenosi ruska agencija TAS S.

Prema njenim rečima, ukrajinsko rukovodstvo zna na kakvim pozicijama stoji američki predsednik.

“Ako Rusi uđu u Ukrajinu, ako uđu vojno u Ukrajinu, biće teških posledica”, izjavila je Psaki.

Ruske vlasti saopštile su da upozorenje predsednika Bajdena o mogućim razornim posledicama ukoliko Rusija krene na Ukrajinu, neće pomoći smanjenju tenzija, već bi moglo dodatno da destabilizuje situaciju. Na molbu da prokomentariše Bajdenovu izjavu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija dobija slična upozorenja već više od jednog meseca.

"Mislimo da ona ni na koji način ne doprinose smanjenju tenzije koja je sada podignuta u Evropi i šta više, mogu da dovedu do destabilizacije situacije", rekao je Peskov.

Foto: AP/Photo

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski

Reagovao je i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. On je izjavio da nema "manjih upada i malih zemalja".

- Želimo da podsetimo velike sile da ne postoje manji upadi i male zemlje. Kao što nema ni malih žrtava i male tuge zbog gubitka voljenih. Ovo kažem kao predsednik velike sile Ukrajine - napisao je Zelenski na Tviteru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

A Putinu kao treba Bajdenova dozvola za ono sto odluci?

Marcco

pre 2 godine

Za divno čudo, Bajden je zapamtio šta je bio zaključak "kolegijuma" ali zaboravio da ne treba da to pominje javno... :)

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija