• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.01.2022

10:33

NEMAČKA SE DISTANCIRA OD UKRAJINE, BERLIN "RADI" ZA PUTINA! Prvo su Britancima zabranili prelet, sada šokantna izjava ministarke odbrane...

Pixabay

Vesti

NEMAČKA SE DISTANCIRA OD UKRAJINE, BERLIN "RADI" ZA PUTINA! Prvo su Britancima zabranili prelet, sada šokantna izjava ministarke odbrane...

Podeli vest

Berlin je saopštio da Ukrajini neće isporučiti oružje zbog mogućeg sukoba sa Rusijom

Foto:  

To je potvrdila je nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht.


Dvostranački odbor američkih senatora takođe je najavio isporuke naoružanja za Ukrajinu, uključujući i rakete, malokalibarsko oružje i borbena plovila, s ciljem da se pomogne Ukrajini da se odbrani od potencijalne ruske invazije, prenosi Rojters.

Nemački kancelar Olaf Šolc je, međutim, ponovio da je politika Berlina da ne isporučuje oružje u zone sukoba.

Foto: Reuters

"Mogu da razumem želju da podržimo Ukrajinu, ali to je upravo ono što mi već radimo. Ukrajina će u februaru dobiti kompletnu terensku bolnicu zajedno sa neophodnom obukom, koju sufinansira Nemačka u iznosu od 5,3 miliona evra (6,01 miliona dolara)", rekla je Lambrehtova u intervjuu za list Velt am zontag.

Ona je podsetila da se u Nemačkoj već leče teško ranjeni pripadnici ukrajinskih snaga i naglasila da Berlin za sada nije spreman da snabdeva Kijev naoružanjem.

Foto: Printskrin Youtube/ NATO News

"Moramo da učinimo sve da ne dođe do eskalacije. Trenutno isporuka oružja ne bi bila od koristi i o tome postoji saglasnost u Vladi Nemačke", rekao je Lambrehtova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

dzaba se sad uvlacite ovog puta cete biti sravnjeni sa zemljom kako vam prilici,postedeli su vas Rusi u drugom svetskom ovoga puta za vas nema milosti a i nas ste 1999 godine bombardovali

Čarapan

pre 2 godine

Da se čovek rasplače od shvatanja dokle ide cinizam Zapada kome stremimo.Samo kad se setim o postupcima na primer u ratu u BIH kako su poumirale Srpske bebe je humane zemlje Zapada nisu dozvolile dotur kiseonika valjda su od njega hteli da prave hidrogensku bombu.A da ne pričam o ubistvu na Varvarinskom mostu kad ubiše između ostalih devojčicu koja je bila Vukovac ,to bejahu Nemački piloti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija