• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

24.01.2022

13:20

MOSKVA ISMEVA AMERE I BRITANCE! BEŽITE IZ UKRAJINE KAO IZ KABULA! Evakuaciju diplomata iz Kijeva za Rusiju je smehotresna...

Vesti

MOSKVA ISMEVA AMERE I BRITANCE! BEŽITE IZ UKRAJINE KAO IZ KABULA! Evakuaciju diplomata iz Kijeva za Rusiju je smehotresna...

Podeli vest

Za zvaničnu predstavnicu Ministarstva inostranih poslova Rusije Mariju Zaharovu je čudna odluka Vašingtona da povuče službenike iz svoje ambasade u Kijevu. Čak i u Kijevu su ovu odluku nazvali preuranjenom

U intervjuu "Eho Moskva" Zaharova je primetila da je američka informativna i politička agenda nerazumna, dodavši da će ruska ambasada nastaviti normalno da funkcioniše.

- Ambasada Rusije u Kijevu radi normalno. Istina, uoči Nove godine su otišli članovi porodica diplomata, porodice. Neki su ostali, neki otišli. To je tako uoči Nove godine - objasnila je ona.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine je saopštilo da poštuje odluku američkih vlasti, ali smatra da je to „manifestacija preteranog opreza".

- Poštujući pravo stranih država da osiguraju bezbednost svojih diplomatskih predstavništava, smatramo taj korak američke strane preuranjenim - saopštio je ruskim medijima predstavnik ukrajinskog MIP-a Oleg Nikolenko.

(VIDEO) SVE GOVORI - BIĆE RATA! NATO ŠALJE DODATNE BRODOVE I AVIONE NA GRANICE RUSIJE! Moskva ovo neće tolerisati, sledi brutalan odgovor!

On je dodao da će američka ambasada nastaviti sa radom i da odlazak službenika ambasade „uopšte nije neophodan".

I poznati ruski novinar Vladimir Solovjov osvrnuo se na odluku o evakuaciji američkih diplomata iz Kijeva.

- Odmah sam se setio Kabula. I tamo su Amerikanci bili zaboravili da obaveste saveznike o svojim planovima o evakuaciji - napisao je Solovjov na svom telegram-kanalu.

(VIDEO) RUSKI SUHOJI UNIŠTAVALI CILJEVE NA ZEMLJI, SIRIJSKI MIGOVI IM ČUVALI LEĐA! E, tako se to radi, zajednički letovi biće redovni!

Ranije je Stejt department dozvolio američkim diplomatama da dobrovoljno napuste Ukrajinu zbog zaoštravanja situacije između SAD, NATO-a i Ukrajine, sa jedne strane, i Rusije sa druge strane. Za njim je usledila Velika Britanija i Australija

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBI OSTAJU, NE PLAŠE SE RUSA! BRITANIJA POVLAČI OSOBLJE IZ AMBASADE U KIJEVU, pre Londona isto su uradili i Ameri... UBEĐENI SU DA PUTIN NAPADA!
Planeta

SRBI OSTAJU, NE PLAŠE SE RUSA! BRITANIJA POVLAČI OSOBLJE IZ AMBASADE U KIJEVU, pre Londona isto su uradili i Ameri... UBEĐENI SU DA PUTIN NAPADA!

Ambasada Velike Britanije u Kijevu saopštava da je deo osoblja Ambasade i članova porodica zaposlenih počeo da se povlači iz Kijeva zbog, kako je navedeno, "rastuće pretnje od Rusije". Pre Londona isto su uradili i Ameri. Srbija za sada ne planira povlačenje osoblja iz Ambasade u Kijevu, niti je pozvala građane da se vrate ili napuste Ukrajinu

24.01.2022

10:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija