• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Daily Mail/SAAB

25.01.2022

18:15

ŠTA SE DEŠAVA?! RUSKI BRODOVI KOD OBALA IRSKE! LONDON I NATO NA NOGAMA, SPREMAJU ŽESTOK ODGOVOR! Moskva tvrdi da samo poštuje pravila UN!

Fotoilustracija

Vesti

ŠTA SE DEŠAVA?! RUSKI BRODOVI KOD OBALA IRSKE! LONDON I NATO NA NOGAMA, SPREMAJU ŽESTOK ODGOVOR! Moskva tvrdi da samo poštuje pravila UN!

Podeli vest

Rusija će održati vojno-pomorske vežbe kod obala Irske, objavila je zvanična Moskva

Kako se navodi iz Kremlja vojni brodovi Rusije samo poštuje pravila UN i učestvovaće u morskim vežbama na udaljenosti od 150 milja od jugozapadne obale Irske, što ne spada u teritorijalne vode Dablina. 

Ministar spoljnih poslova Irske Sajmon Koveni otkrio je da ih je Rusija obavestila o vežbama. Istako je da ratni brodovi Rusije nisu dobrodošli, ali da njegova zemlja nema moć da spreči da se to dogodi.

Prema konvecijama UN vojne vežbe su dozvoljene unutar ekonomskih zona drugih država pod uslovom da ne zalaze u teritorijalne vode. 

Rusija planira da izvodi vežbe koje su deo mnogo širih ruskih pomorskih vežbi u kojima će učestvovati 140 brodova i 10.000 vojnika iz svih njenih pomorskih flota - vežbe će biti u Atlantiku, Pacifiku, Mediteranu, Severnom moru i Ohotskom moru. 

Vojni analitičari ističu da bi reakciju Moskve trebalo posmatrati u svetlu ponašanja Zapada pa i Velike Britanije kad je reč o Ukrajini.

SKANDAL U BELOJ KUĆI! "KAKAV GLUPI K..... SIN!" BAJDEN nije znao DA JE MIKROFON UKLJUČEN! Opsovao dopisnika pred svima!

London vipe i ne krije da da je posalo instruktore koji obučavaju vojnike Ukrajine. Akcent je na upotrebi protivtenkovskih raketnih sistema NLAV.

I Američki predsednik SAD Džozef Bajden razmatra slanje dodatnih trupa kako bi se suprotstavio navodnimpretnjama iz Rusije.

Jens Stoltenburg, zvanični šef NATO, potvrdio je da će Alijansa pojačati prisustvo u regionu, kao i da će rasporediti dodatne brodove i borbene avione. 

ZAHUKTAVA SE SITUACIJA NA ISTOKU! Svet ponovo na ivici velikog sukoba Bajden šalje čak 50.000 vojnika na ruske granice

Danska je već poslala fregatu u Baltičko more, a raspoređuje ratne avione F-16 u Litvaniju.

I Španija se pridručila anti-rukouj alijansi pa je poslala brodove da se pridruže stalnim pomorskim snagama NATO, a razmatra slanje borbenih aviona u Bugarsku. I Francuska se spremna da pošalje trupe u Bugarsku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jok ja

pre 2 godine

Rusi ce im oduvati glavne gradove nuklearnim bombama pa ce se preziveli Danci, Spanci i ostali dupeuvlakaci vozati njihovim fregatama dok ne istrose gorivo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija