• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.01.2022

23:15

Amerika U PROBLEMU, MISLE DA RUSI IGRAJU IGRE! SAD ozbiljne u vezi sa pokušajima diplomatije oko Ukrajine

Vesti

Amerika U PROBLEMU, MISLE DA RUSI IGRAJU IGRE! SAD ozbiljne u vezi sa pokušajima diplomatije oko Ukrajine

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su ozbiljne u vezi sa pokušajima diplomatskog dogovora oko Ukrajine i nadaju se da se Rusija ne igra, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki na brifingu

- Kao što ste čuli od državnog sekretara, savetnika za nacionalnu bezbednost i drugih, ne znamo da li Rusi igraju diplomatske igre, ali se nadamo da ne igraju. Naša namera je da ozbiljno pokrenemo diplomatiju ka napred kako bi joj vrata ostala otvorena i da bismo se, ako (Rusi) budu spremni za to, kretali putem diplomatije - rekla je portparolka Bele kuće.


Vašington je u sredu predao Moskvi pismene odgovore na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama. Stejt department je izrazio nadu da oni neće biti objavljeni i da će ostati predmet diplomatskih pregovora dve strane.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza.

Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi. Konsultacije o ovim pitanjima održane su 10. januara u Ženevi, 12. januara u Briselu je održan sastanak Saveta Rusija-NATO, a 13. januara u Beču je održan sastanak Stalnog saveta OEBS-a.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija