• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

28.01.2022

12:39

ZELENO SVETO ZA "AEROMOBIL"! Slovačka odobrila službenu dozvolu letećem automobilu! (VIDEO)

Printscreen You Tube/KleinVision

Vesti

ZELENO SVETO ZA "AEROMOBIL"! Slovačka odobrila službenu dozvolu letećem automobilu! (VIDEO)

Podeli vest

Leteći automobil iz Slovačke dobio je službenu dozvolu da leti kao avion, rekao je portparol slovačkog ministarstva saobraćaja

"Erkar" proizvod kompanije Klein Vision, u slovačkom gradu Nitri je kombinacija automobila i malog aviona. Svoj prvi let imao je između aerodroma dva grada u junu 2021. Za pola sata je doleteo iz Nitre u 75 kilometara udaljenu slovačku prestonicu Bratislavu.

Između Pariza i Londona

Kompanija planira da ponudi direktne letove između Pariza i Londona u bliskoj budućnosti. Od tada je uspešno završio sve testove potrebne za dobijanje službene dozvole za let slovačkih avionskih vlasti, objavio je Klein Vision. Hibridni avion je do sada imao 200 poletanja i sletanja, kao i ukupno 70 sati leta.

Tri minuta

AirCar, koji je razvio osnivač kompanije Stefan Klein, može da se vozi i ulicom kao običan automobil, a nakon što raširi krila, transformiše se u avion za nešto manje od tri minuta.

Klein i njegovi partneri već su predstavili hibridni model, u početku pod imenom Aeromobil, na nekoliko međunarodnih sajmova automobila od 2013. godine, izazvavši svetsku senzaciju.

Kasnije se Klein razišao sa svojim finansijskim partnerima i osnovao sopstvenu kompaniju, koja sada želi da izađe na tržište sa letećim automobilom pod imenom Erkar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija