• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.01.2022

08:42

OPAAA! I RUMUNI OKREĆU LEĐA AMERICI?! Bukurešt kristalno jasan, neće se mešati ako dođe do eskalacije između Rusije i Ukrajine! Oglasili se i Mađari...

Vesti

OPAAA! I RUMUNI OKREĆU LEĐA AMERICI?! Bukurešt kristalno jasan, neće se mešati ako dođe do eskalacije između Rusije i Ukrajine! Oglasili se i Mađari...

Podeli vest

Rumunija se neće mešati u slučaju konflikta između Rusije i Ukrajine ali je spremna da pomogne Kijevu na diplomatskom nivou, izjavio je šef rumunske diplomatije Bogdan Auresku

„O vojnom mešanju NATO u slučaju konflikta ne može biti ni reči, kao ni o mešanju same Rumunije. Takva perspektiva ne postoji“, kazao je on.

Međutim, kako je dodao, Rumunija će podržati Kijev po pitanju sankcija protiv Rusije, bilo da je reč o merama protiv određenih lica ili protiv određenih ekonomskih sektora.

Foto: army

Sa druge strane, kako prenosi „Fajnenšl tajms“, pozivajući se na izvore iz mađarskog Ministarstva spoljnih poslova, Budimpešta ne želi novi Hladni rat i zalaže se za pregovore Zapada i Rusije.

„Želimo da izbegnemo novi Hladni rat, biramo pregovore a ne eskalaciju tenzija“, navodi mađarski MIP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gege

pre 2 godine

smesna prica, ameri ce vec da ih izmanipulisu nekom ucenom

Fikus

pre 2 godine

Jasno kao dan, samo jedan metak da bude ispaljen sa teritorije Rumunije i oni postaju legitimna meta za Rusiju. Svaki normalan i razuman čovek bi se zapitao, zašto bi rumuni ginuli za interes Amerike ili bili izloženi bombardovanju i razaranju a ni luk jeli ni lik mirisali? Klasična prljava igra Amerike, treba drugi da ginu za njihove interese a oni će da i izigravaju silu i uzmu naftu, gas i ostala bogatstva. Koliko su amerikanci sami "moćni" najbolje pokazuje Avganistan gde za 20 godina nisu mogli da pobede šaku verskih fanatika i pobegli odande usrani i poniženi.

Amater

pre 2 godine

TESKO DA NEKA ZEMLJA UDJE U RAT ZARAD AMERIKE..ONI SVOJE SAVEZNIKE POSTUJU DO POSLEDNJEG DOLARA...PA ONI SVOJE DRZAVLJANE NELECE AKO NEMAJU NOVCA,VISE SE BRINU AZILI ZA ZIVOTINJE NEGO ZA LJUDE.

dera

pre 2 godine

Ne treba ginuti za tudje interese !!! Ko priziva rat neka dovuče sopstveno dupe u prve redove !!! Rat je zlo , niko normalan ga ne želi !!!

zora

pre 2 godine

Znaju oni da kad Rusi krenu nema zaustavljanja. Jedini koji to neznaju su Ameri .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija