• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kp.ru

30.01.2022

08:00

"ODMAZDA JE BLIZU" Zloslutna pojava iznad Crnog mora, svi sa strahom gledali u prizor na nebu, ubrzo su se oglasile službe... (Foto)

Pixabay

Vesti

"ODMAZDA JE BLIZU" Zloslutna pojava iznad Crnog mora, svi sa strahom gledali u prizor na nebu, ubrzo su se oglasile službe... (Foto)

Podeli vest

Zloslutni, tmurni i veoma niski oblaci uplašili su stanovnike Novorosijska na obali Crnog mora. Visili su nad morem, kružili iznad brodova dok nisu "izašli" na obalu

"Odmazda (kazna) je blizu", napisao je jedan lokalni stanovnik na društvenim mrežama, trudeći se da pronikne u "tajnu poruku" prirode.

"Šetali smo nasipom, a onda se dogodila apokalipsa. Napolju je bio mrak i vetar se pojačao", napisala je jedna korisnica Instagrama po imenu Marija.

"Užasno je lepo", dodao je Mihail. "Ove fotografije su ujedinile sve: moć, strah i divljenje".

Meteorološke službe su se ubrzo oglasile i pojasnile ovaj fenomen.

Prema rečima meteorologa, "zlokobna" pojava su zapravo oblaci "undulartus asperatus". Reč je o veoma neobičnom prirodnom fenomenu. Prema prognostičarima, ovi oblaci nastaju na obodu vazdušnih masa različitih temperatura.

 

 

 

- Najčešće se zadržavaju iznad površine vode i brzo nestaju na kopnu - objasnili su meteorolozi.

Slični oblaci su već "posetili" Soči i uplašili, ali i oduševili meštane. Ljudi su čak napuštali automobile da bi snimili neobičan prirodni fenomen.

Asperatus na latinskom jeziku ima nekoliko značenja: grub, uzburkan, olujni ili težak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 2 godine

Takav oblak u Vojvodini kad dođe sa zapada i severa leti je gradonosan i 2005.g u pojasu od 20 kv km zna da napravi ogromnu štetu. Sa olujnim vetrom čupa i ruši drveće.

nash

pre 2 godine

....praznim glavama ne vrijedi ovaj fenome objasnjavati ....reci cu samo svim neprijateljima pravoslavlja i Rusije ....RUSIJA JE POD ZASTITOM MAJKE BOZIJE,AMIN.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija