• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika

29.01.2022

16:44

PUTIN POSLAO RATNE BRODOVE NA NATO Maske su konačno pale! Glavni cilj Vašingtona nije Ukrajina, već Rusija, pa KINA! Svet nikada BLIŽI TREĆEM SVETSKOM RATU

Informer/Fotomontaža

Vesti

PUTIN POSLAO RATNE BRODOVE NA NATO Maske su konačno pale! Glavni cilj Vašingtona nije Ukrajina, već Rusija, pa KINA! Svet nikada BLIŽI TREĆEM SVETSKOM RATU

Podeli vest

Uvežbavano gađanje vazdušnih i morskih ciljeva, a istovremeno ruske haubice u Rostovskoj oblasti, koja se graniči s Ukrajinom, uništavale oklopna vozila

Ruski ratni brodovi uvežbavali su juče gađanje vazdušnih i morskih ciljeva tokom vojnih vežbi u Crnom moru. U manevrima koji je trebalo da se okončaju juče učestvovalo je 20 brodova, a vežba je održana nakon najava SAD i NATO o raspoređivanju trupa u istočnim članicama Alijanse koje se graniče s Rusijom ili su blizu nje. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su i artiljerijske snage u južnoj Rostovskoj oblasti, koja se graniči s Ukrajinom, vežbale uništavanje neprijateljskih snaga i oklopnih vozila haubicama.

U sklopu manevara u Crnom moru, dela sveobuhvatnih vežbi ruske mornarice, koje se, prema naredbi predsednika Vladimira Putina, održavaju na brojnim lokacijama ovog i narednog meseca od Pacifičkog okeana do Atlantskog, uvežbavano je i uklanjanje podvodnih mina.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da, ako to bude zavisilo od Rusije, neće biti rata.

- Ne želimo ratove, ali takođe nećemo dozvoliti grube napade na naše interese, nećemo dozvoliti i da naši interesi budu ignorisani - rekao je Lavrov i ponovio da je u toku međuresorna razrada odgovora dobijenih od SAD i NATO na predloge Moskve o garancijama za bezbednost, nakon čega će izveštaj biti podnet Putinu, a on će odlučiti o daljim akcijama.

Foto: Tanjug/AP

Putin Makronu - Odgovori SAD i NATO ne rešavaju zabrinutost Rusije:

Kremlj je saopštio da je Putin u telefonskom razgovoru s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao da odgovori SAD i NATO na ruske predloge o bezbednosti ne rešavaju zabrinutost Moskve. Žan-Iv le Drijan, ministar spoljnih poslova Francuske, izjavio je danas da je situacija u vezi s Ukrajinom veoma napeta, ali da je dijalog s Rusijom i dalje moguć. Makron je ranije izjavio da će u razgovoru s Putinom tražiti pojašnjenje o ruskim namerama prema Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova je naveo da SAD koriste ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za eskalaciju tenzija oko Rusije.

- Glavni cilj Vašingtona u ovom slučaju nije sudbina Ukrajine uopšte, njima je važno da eskaliraju tenzije oko Ruske Federacije da bi zatvorili tu temu i potom se bavili Kinom, kako pišu sami američki politikolozi - kazao je Lavrov.

Foto: AP/Photo

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije oko Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema napad na tu zemlju, dok Moskva odbacuje te tvrdnje i traži garancije da se NATO neće širiti na istok, kao i da Ukrajina neće ući u članstvo Alijanse.

Američki predsednik Džo Bajden upozorio je ukrajinskog predsednika Zelenskog da "postoji jasna mogućnost" da Rusija napadne Ukrajinu u februaru.

- Sada je (Bajden) i javno to rekao, a mi na to upozoravamo već mesecima - rekla je Emili Horn, portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 2 godine

Gazi potomke ruskih izroda koji su ugasili svoju slavnu ponosnu carsku porodicu i zagrlili komunizam.

Mito

pre 2 godine

Uvek ista prića Amera. Irak je imao oružje masvnog uništenja, SRJ je napravila Račak, Sirija je ubijala opoziciju, Gadafi je bio zločinac, a sada Bajden najavljuje napad Rusije. Satanizacija zemlje koju napadaju već viđeno......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija