• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.01.2022

14:45

U Briselu i danas demonstracije! ZBOG NASILJA PROTERSTI IZMEŠTENI IZ CENTRA KA...

Vesti

U Briselu i danas demonstracije! ZBOG NASILJA PROTERSTI IZMEŠTENI IZ CENTRA KA...

Podeli vest

U Briselu se se danas održaju demonstracije koje pozivaju na smenu belgijske vlade, zbog izostanka reakcije vlasti na prethodne zahteve demonstranata koji su se odnosli na ukidanje epidemiološkikih mera

Nakon što su se demonstraniti i policija prošle nedelje sukobili u centru Brisela, pri čemu je demolirano i sedište Evropske službe za spoljne poslove, uz dogovor organizatora, policije i vlasti Brisela izmeštena je ruta kojom će se protrestanti danas kretati.

Umesto da se protestni marš završi u tzv ”evropskom kvartu” u centru Brusela, ruta će ovoga puta bili usmerna ka prigradskim opštinama, a završiće se u području širokog parka u kome se nalazi jedan od simbola Brisela, Atomium.

Promena rute demonstracija olakšanje je za gradnjane i vlasti centralne opštine Eterbek koja je do sada u više navrata bila bila poprište sukoba policije i demonstranata uz korišćenje suzavca i vodenih topova i uništavanje imovine.

Foto: AP Photo/Virginia Mayo



Sa druge satrne, nezadovoljstvo novim pravcem protestnog marša i zabrinutost zbog eventualnih posledica izražavaju stanovnici opštine Laken kroz koju će proći demmontranti.

I ovoga puta organizatori protesta iz belgijskog pokreta ”Ujedinjeni za slobodu” pozivaju na mirne demonstracije, dok vlasti Brisela upozoravaju da se među demonstrantima nalaze oni kojima je jedini cilj da izazovu nasilje bez da se zalažu za bilo kakvu ideju protesta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija