• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

30.01.2022

16:56

(VIDEO) LONDON ČEKA DA PUTIN ISPALI PRVI METAK, ONDA KREĆE NA RUSIJU! Britanski premijer Boris Džonson preti, kako će reagovati Moskva?!

Vesti

(VIDEO) LONDON ČEKA DA PUTIN ISPALI PRVI METAK, ONDA KREĆE NA RUSIJU! Britanski premijer Boris Džonson preti, kako će reagovati Moskva?!

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je "najveću moguću" ponudu Londona severnoatlantskom bloku. Naredio je oružanim snagama da se pripreme za... Ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin odabere "put krvoprolića i uništenja"

London je objavio svoju „najveću moguću ponudu" NATO-u u saopštenju kasno u subotu. Britanski premijer je saopštio da je „veliko vojno raspoređivanje" potrebno za odvraćanje navodne „rastuće ruske agresije" u Evropi uopšte i posebno u Ukrajini.

- Ovaj paket će poslati jasnu poruku Kremlju - nećemo tolerisati njihovu destabilizujuću aktivnost i uvek ćemo stajati uz naše NATO saveznike pred ruskim neprijateljstvom - rekao je Džonson.

- Naredio sam našim oružanim snagama da se pripreme za raspoređivanje širom Evrope sledeće nedelje, obezbeđujući to da smo u mogućnosti da podržimo naše NATO saveznike na kopnu, na moru i u vazduhu."

Ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin odabere „put krvoprolića i uništenja", rekao je Džonson, to bi rezultiralo „tragedijom" za ceo evropski kontinent.

Ponuda Ujedinjenog Kraljevstva NATO-u može uključivati slanje „odbrambenog oružja u Estoniju", kao i udvostručenje broja britanskih vojnika na terenu. London takođe razmatra slanje vojnih instruktora, ratnih brodova i „brzih mlaznjaka" kako bi ojačao svoje saveznike u NATO-u. Nije precizirano gde bi se tačno snage raporedile, osim Estonije.

- Velika Britanija već ima više od 900 pripadnika vojske u Estoniji, više od 100 u Ukrajini u okviru operacije žOrbitalž, a takođe je raspoređeno oko 150 ljudi u Poljskoj", navodi se u saopštenju i dodaje se da je od 2015. godine, oko „22.000 ukrajinskih vojnika" obučeno u okviru te operacije. Dodatni „vojni instruktori" poslani su u Ukrajinu ranije u januaru, zajedno sa pošiljkom protivoklopnih projektila britanske proizvodnje, kako bi osposobili ukrajinsku vojsku da ih koristi.

LNR NA NOGAMA! Ukrajinski specijalci stigli u Donbas!

Očekuje se da će detalji NATO sporazuma biti objavljeni sledeće nedelje, a zvaničnici Velike Britanije će biti „poslani u Brisel" kako bi razgovarali o ponudi Londona sa drugim saveznicima u NATO-u. Potencijalno raspoređivanje „će ojačati odbranu NATO-a i osnažiti podršku Velike Britanije nordijskim i baltičkim partnerima", dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, Velika Britanija je signalizirala da je i dalje spremna da se uključi u diplomatiju sa Moskvom, insistirajući da će bez njenih napora „hiljade života biti izgubljeno i u Rusiji i u Ukrajini".

- Očekuje se da će premijer razgovarati sa predsednikom Putinom i otputovati u region početkom ove nedelje kako bi lično preneo tu poruku - dodaje se u saopštenju.

Lavrov SPUSTIO NA ZEMLJU NATO: Tri meseca su bombardovali Jugoslaviju, A SEBE ponosno NAZIVAJU ODBRAMBENIM SAVEZOM!

Tokom proteklih nekoliko meseci, zapadni mediji i najviši zvaničnici su u više navrata zvučali alarmantno zbog navodne neposredne ruske „invazije" na Ukrajinu. Moskva je, međutim, dosljedno odbacila da ima bilo kakve planove za napad na svog suseda, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je takve tvrdnje odbacio kao „neosnovane".

Pokreti ruskih trupa u relativnoj blizini ukrajinske granice navode se kao jedini „dokaz" navodne agresije, a Rusija je istakla da ima puno pravo da prebacuje svoju vojsku gde god želi na teritoriji zemlje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ALEKSANDAR BOJIC

pre 2 godine

PAR RAKETA CE BITI DOVOLJNO DA SE LUDI ENGLEZI UCUTKAJU ZA VJEK VJEKOVA....

Clown

pre 2 godine

Je li moguce kako ovaj covek preti? Ne bi me cudilo da mu neko dete iskoci iz zbunja, da bi se uneredio.

Brat

pre 2 godine

A vrlo ozbiljno,vrlo.Znaci posto imaju 900+100 vojnika i 4 aviona na istoku Evrope,poslace jos maksimalnih 2000 vojnika i 8 aviona jer vise ni nema da zaustave 50.000 oklopa sa istoka.Nazdravlje i mi svi vam verujemo u vas patriotizam prema GB za druge nismo sigurni.

jole

pre 2 godine

Britanci, a i mnoge druge "sile", u slučaju "Armagedona"(globalnog sukoba) nemaju gotovo nikakve šanse...samo velika trojka ima šansu da sačuva par procenata stanovništva, svi ostali nestaju u kratkom vremenu. Britanci samo sa mnogostruko slabijim državama od njih , glume frajere, sa Rusijom i Kinom... nemaj nikakve šanse.

milankukic

pre 2 godine

onnb misli da je ovo srednji vek kad su oni išli u pohode i ubijali i pokoravali zemlje da bi se bogatili dosta više VARVARSTVA njima treba neko da stane na put

Saša

pre 2 godine

Da nije smešno bilo bi tužno. Jedan cunami bi rešio stvar

zoran

pre 2 godine

Da li neko čuje uopšte šta ovaj MAJMUN priča?

Branko

pre 2 godine

Jel isto kao Cercil na Hitlera ,pa posle pobegli preko kanala a glupe Francuze ostavili nacistima na milost i nemilost(da ih oteraju u logore i pobiju,vecinu).

Solomon Soleiman

pre 2 godine

brritanska rimskosolomonska nacisticka pedofilska kraljevina mora biti unistena a britanski agent Kuracdjordjewitz uhapsen i sudski procesiran za nacisticke zlocine nad srpskim narodom.

Perica

pre 2 godine

Vidim ja da ćete vi da se vratite u kameno doba?

goks

pre 1 godinu

БРАТЕ,фрљни им једно два комада да та багра смрдљива већ једном завеже те дебилске,инцестоидне,болесне педофилске,наркоманске жвалаве вилице! Ти лудаци вековима уништаваду свет,да ли је могуће да им нико до сада није стао на пут?Да ли су у остатку света толико глупави и ретардирани у главуџе,да виде како један посто медиокритета уништавају свет,оног у колу на кеца знамо ко је, и ко иницира.Овакви овнови неће да шетају планетом још два миленијума.СТРАШНО!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17