• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.02.2022

18:45

NAPETO JE, PRVIH 1.700 VOJNIKA DOMINIRA NEMAČKOM! Američke trupe stigle, ali Rusi su mudriji, prvi su nagomilali svoju vojsku na pravom mestu!

Vesti

NAPETO JE, PRVIH 1.700 VOJNIKA DOMINIRA NEMAČKOM! Američke trupe stigle, ali Rusi su mudriji, prvi su nagomilali svoju vojsku na pravom mestu!

Podeli vest

Prve američke trupe koje dolaze kao pojačanje savezničkim NATO snagama u istočnoj Evropi i Nemačkoj, u trenutku gomilanja ruske vojske na granici sa Ukrajinom, stigle su u Nemačku, saopštila je danas evropska komanda američke vojske

''Vojnici iz 18. vazdušno-desantnog korpusa stigli su danas u Visbaden'', naveo je portparol komande u saopštenju, dodajući da će u Nemačkoj uspostaviti štab za podršku 1.700 padobranaca koji bi trebalo da budu raspoređeni u Poljskoj, prenosi Rojters.

''Ovo su prvi, od 2.000 vojnika koji stižu nakon što je Pentagon najavio raspoređivanje dodatnih snaga iz SAD u Evropu u znak podrške našim saveznicima u NATO'', navodi se u saopštenju.

U sredu je američki predsednik Džozef Bajden naredio slanje gotovo 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju, kako bi zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize.

Foto: AP/Tanjug

Prema Pentagonu, divizion Strajkera sa oko 1.000 američkih vojnika sa sedištem u nemačkom gradu Filzek biće poslat u Rumuniju, dok će oko 1.700 pripadnika, uglavnom iz 82. vazdušno-desantne divizije, biti raspoređeno iz Fort Braga, Severna Karolina, u Poljsku, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija