• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.02.2022

15:45

ZAHAROVA KAO TAJFUN RAZVALILA BLUMBERG! Brutalna lekcija zapadnim medijima posle vesti o ruskoj invaziji na Ukrajinu!

Vesti

ZAHAROVA KAO TAJFUN RAZVALILA BLUMBERG! Brutalna lekcija zapadnim medijima posle vesti o ruskoj invaziji na Ukrajinu!

Podeli vest

Rusija je više puta pratila kako zapadnjaci kvare održavanje Olimpijskih igara, a objave američke agencije „Blumberg“ i nemačkog lista „Bild“ o Ukrajini govore da je Zapad spreman na sve, prokomentarisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

„'Blumberg' je danas objavio vest o 'invaziji Rusije na Ukrajinu' – ta ista američka agencija 'Blumberg' koja je pre dve sedmice objavila lažnu vest o 'rusko-kineskim dogovorima o invaziji na Ukrajinu'. A nemački ' Bild' je (takođe danas) objavio 'Putinov puč-plan za Ukrajinu'. U članku se razotkriva detaljna šema 'zauzimanja Ukrajine' koja je, prema rečima novinara, 'pala u ruke neimenovane obaveštajne službe'. Globalni informativno-politički maraton NATO želja. Mnogo puta smo videli kako zapadnjaci kvare Olimpijske igre. Ali sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve“, napisala je Zaharova na Telegramu. Prema rečima Zaharove, to se dešava kada se Olimpijske igre ne održavaju u zemljama koje Zapad „odobrava“.

Ona je precizirala da u kampanji zapadnih medija o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu nema logike niti činjenica, te da se radi o informativno-političkom pritisku na Moskvu.

„To je način vođenja borbe u uslovima kada se konkurencija nikako ne može izdržati na legalan način, pa se primenjuje pristup koji je već postao klasičan, pristup informativno-političkog pritiska, kampanje i tako dalje. Sada se to pretvorilo u globalnu kampanju protiv naše zemlje pod parolom navodne 'agresije' koju Rusija priprema protiv Ukrajine. Nema logike, nema činjenica, samo velika količina lažnih vesti, dezinformacija, otvorenog ludila pomnoženog sa, čini mi se, nekakvim besmislicama“, izjavila je Zaharova za „Radio Rusiju“. Kako je dodala, spekulacije o „invaziji“ Rusije na Ukrajinu su „zločin protiv planete i demokratije“.

Foto: Reuters

„Sve kamere (u reportažama sa otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu) fokusirane su na predsednika Rusije, na odeću ukrajinskih sportista – sve je to pomešano u jednu priču i navodi se da će Rusija upravo sada napasti. Tako je formirano. To više nije propaganda. To je strašan zločin protiv naše planete koji se dešava pod okriljem zapadnog mejnstrima“, ocenila je portparolka.

Test za demokratiju

„Potkopavaju se njeni temelji u vidu slobode medija, pouzdanih činjenica i kritičkog mišljenja i ljudima se nudi globalna mitologizovana, strašna laž“, dodala je Zaharova. Kako kaže, nije isključeno da medijske spekulacije mogu biti dimna zavesa za moguće provokacije Zapada.
Nemački tabloid „Bild“ objavio je izveštaj neimenovanih tajnih službi o navodnom „planu“ Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije. Ovaj članak se pojavio nakon lažne vesti agencije „Blumberg“ koja je objavila da je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, a zatim je priznala grešku i obrisala tekst.

Podsetimo, Zapad, uključujući medije, mesecima optužuje Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Rusiju. Iako je u Moskvi to nebrojeno puta demantovano, mnogi mediji i dalje insistiraju na tome, objavljujući, između ostalog, spekulaciji o tome kada bi navodna invazija trebalo da počne i kako.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srba

pre 2 godine

Ovo je samo dokaz onome sto Rusija odavno upozorava - da je zapad spremio da objavi lazne vesti o napadima Rusije i njenoj agresiji na Ukrajinu. Jos zapad to i ne krije vec se izvinjava sto je vest prerano objavljena jer oni "pripremaju vesti za sve moguce opcije i imaju vise varijanti" a ovu su objavili pre vremena. Ludilo zpada nema kraja! Ali kad se medved uspravi....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija