• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/the sun/beta

07.02.2022

11:55

BRITANSKA ŠTAMPA BRUJI O KRALJIČINOJ IZJAVI! Svet je čekao GODINAMA njenu odluku KO ĆE SESTI NA TRON... Da li će Britanija novu kraljicu dočekati raširenih ruku?!

infomrer/printskrin

Vesti

BRITANSKA ŠTAMPA BRUJI O KRALJIČINOJ IZJAVI! Svet je čekao GODINAMA njenu odluku KO ĆE SESTI NA TRON... Da li će Britanija novu kraljicu dočekati raširenih ruku?!

Podeli vest

Kraljica je stavila tačku na višegodišnje spekulacije i rešila neizvesnost o ulozi vojvotkinje od Kembridža - Kamila je danas na svim naslovnicama u Ujedinjenom kraljevstvu

Britanska štampa prenela je ovih dana na naslovnim stranama očiglednu želju kraljice Elizabete Druge, da njena snaha Kamila postane supruga kraljica kada princ Čarls postane kralj.

Kraljica Elizabeta Druga je prvi britanski monarh koji vlada neverovanih 70 godina, a uoči same ceremonije platinastog jubileja, izjavila je da bi volela da vojvotkinja od Kornvola Kamila, dobije titulu kraljice, kada njen sin i prestolonaslednik princ Čarls postane kralj.

Foto: Tanjug/AP

Kraljica dala blagoslov

Takva odluka kraljice Elizabete pokazuje put ka javnom prihvatanju Kamile koja je jedno vreme kritikovana i oklevetana zbog navodne uloge u raspadu braka Čarlsa i princeze Dajane.

Uzavrela krv dinastije

Kamilina prababa, Alisa Frederika Kepel, bila je ljubavnica Čarlsovog čukundede, kralja Edvarda VII. 


Čarls je oduvek bio nepokolebljiv da bi Kamila trebalo da dobije tu titulu, objavio je Tajms, pozivajući se na izvor blizak porodici.Nakon smrti princeze Dajane, Čarls i Kamila su svoju vezu održali u diskretnim okvirima, ali je postepeno postalo očigledno da žive zajedno kao muž i žena.

Kamila će postati kraljica - odjeknulo je na naslovnoj strani najtiražnijeg britanskog lista, Dejli mejla.

Foto: Tanjug/AP

Podrška Kamili - svojevrstan poklon kraljice Čarlsu na njen platinasti jubilej

Za taj list izjava kraljice stavlja tačku na višegodišnje spekulacije i rešava neizvesnosti o budućoj ulozi vojvotkinje od Kembridža.

Takva odluka je "jasan znak o nepokolebljivoj podršci kraljice svojoj snahi već, ali i dokaz o kraljičinoj permanentnoj naklonosti prema ženi koja je donela sreću njenom najstarijem sinu", navodi se u ovom tabloidu.

Princeza od Velsa
Vojvotkinja od Kornvola i Rotesaja

Kamila je nakon venčanja sa princom Čarlsom, dobila titulu princeza od Velsa ali je odlučila da je ne koristi. Sebi je uzela drugu titulu, i sada je oslovljavaju kao vojvotkinja od Kornvola. Razlog za odbijanje prve titule je Čarlsova prva supruga Dajana koju narod poistovećuje sa titulom princeze od Velsa.

Još jedan tabloid, Sandej Ekspres, piše o svojevrsnom "poklonu kraljice Čarlsu na njen platinasti jubilej".

Ovaj list, takođe, ističe da je gest kraljice stavio kraj na više godina "spekulacije i konfuzije" o ulozi buduće vojvotkinje od Kembridža, Kamile, kada njen suprug preuzme tron.

Podsećamo, Kamila Parker Boulz, druga je po redu supruga Čarlsa, princa od Velsa. Nakon višemesečnog marljivog planiranja, par se prvi put zajedno pojavio u javnosti 1999. godine, a nakon toga je postao sve otvoreniji za javnost.

I njoj je ovaj brak drugi po redu. Sedamdesetih godina,udala se za Endru Parkera Boulza, s kojim ima dvoje dece. Brak je okončan 1995.godine, nakon javnog priznanja ljubavne afere sa princom Čarlsom. 

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta želi da Kamila bude kraljica, kada Čarls postane kralj

Mnogi smatraju da princ Čarls voli Kamilu ceo svoj život. Njih dvoje su se upoznali su 1970.godine. Neke teorije kažu da ih je spojio zajednički prijatelj, a druga da su se videli i zaljubili na jednim aristokratskim konjičkim aktivnostima. U to vreme njihov brak bio je nemoguć. Kamila nije bila dovoljno visokog roda da bi bila žena budućeg britanskog kralja.

 

 

Oboje su toga bili svesni te činjenice. Ona je, udajom za vojnog oficira Endrua Parkera Bolsa poslala jasnu poruku da nije zainteresovana za krunu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija