• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

07.02.2022

19:50

SVAŠTA! BAJDEN TRAŽI OD KINE DA PODRŽI AMERIČKE SANKCIJE RUSIJI I PUTINU

Reuters/Tanjug/Fotoilustracija

Vesti

SVAŠTA! BAJDEN TRAŽI OD KINE DA PODRŽI AMERIČKE SANKCIJE RUSIJI I PUTINU

Podeli vest

Sankcije Sjedinjenih Država protiv Rusije, koje će biti uveden zbog "invazije na Ukrajinu", mogu uticati i na kinesku ekonomiju - upozorio je zvanični Peking Džejk Salivan

Pomoćnik Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost ponovio je pretnju Vašingtona na račun Kine, koju je izgovorio portparol Stejt departmana Ned Prajs, ali ju je dodatno žnakitiož:
       

- Sankcije koje nameravamo da uvedemo imaće uticaj i na Kinu jer će gađati ruski finansijski sistem, koji je povezan sa kineskom ekonomijom.
       
U intervjuu telekanalu En-Bi-Si, državnom i diplomatskom vrhu u Pekingu je poručio:
       
- Kina će morati da izabere - da li će delovati u skladu sa sankcijama ili ne. Ako se odluči da sankcije ne poštuje, osuočiće se sa određenim kaznama. U tom slučaju će snositi deo cene za rusku invaziju na Ukrajinu. Kina to treba da uzme u obzir u svojim kontaktima sa ruskim vlastima u narednih par nedelja.
       
Salivan nije objasnio zbog čega sve vezukje za „par nedelja".
       
Naravno, nije mu ni palo na pamet da govori o američkim antiruskim sankcijama, a ne o sankcijama Saveta bezbednosti UN.

MILO I URA I FAKTOR NATO, KAKO SRBI DA ODGOVORE?! Ako bi Njegoša pitali ima li nade rekao bi: NEMAMO JE NIĐE, IZGORJELA JE NA KOSOVU"!

Prajs je 3. februara rekao da SAD imaju alate da utiču na kineske kompanije ako pokušaju da ublaže efekte antiruskih sankcija Vašingtona.
       
Tek će se videti kako će na ovu faktičku pretnju odreagovati zvanična Kina.
       
Američka novinska agencija Bloomberg ocenila je da nikakve više zapadne sankcije ne mogu Rusiju izbaciti „iz sedla" jer je, tokom nekoliko poslednjih godina, uspela da napravi pravu, neprobojnu finansijsku tvrđavu.

Foto: Fotoilustracija

Navela je za ilustraciju da Moskva ima devizne rezerve koje se primiču 700 milijardi dolara, da među velikim državama ima najmanju zaduženost, da se faktički potpuno oslobodila američkih državnih obveznica i da je stvorila svoj platni sistem, pa preko noći može postati nezavisna od SVIFT-a.

SRPSKA NA NOGAMA, BRITANSKI KONTINGENT, ŠESTA FLOTA U JADRANU! ŠTA SE TO SPREMA U BIH! Ovo nije nimalo naivno, pritisak pred izbore ili...

I poznati moskovski ekonomista Mihail Hazin već danima procenjuje: Rusija može da se ne osvrće na američke sankcije, neće se preko njih saplesti, a Amerika ni sa njihovim uvođenjem neće izbeći cunami problema koji će je zapljuskivati iznutra.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vladimir

pre 2 godine

Bajden je "bolestan" kao i njegova država i u svojoj NEMOĆI bulazni neprimerene želje! Pitanje je DANA /ne meseci / kada će ih Kina "progutati" gde davljeniku nema SPASA, gde se kao ribe na suvom "koprcaju" da dokažu svojim "saveznicima" kako su oni sila!? Ameriko nakada si BILA sila!

Bajurina

pre 2 godine

Pa Kina zna da je ona na redu čim ovi fašisti završe sa Rusijom

Bajurina

pre 2 godine

Pa Kina zna da je ona na redu čim ovi fašisti završe sa Rusijom

master

pre 2 godine

Jeste blesavi samo danas ili vam je to urodjeno?????

Perica

pre 2 godine

Kad bolje razmislim Ameri su pukli i finansijski i vojno i moralno. Daj bože da ne bude rata ali moja predviđanja su da će Amerikanci vrlo brzo doživeti i ekonomski i vojni sunovrat. Oni umesto da mole Kinu da ne proda njihove obveznice i tako izazovu sunovrat američke ekonomije oni ih pozivaju na sopstveno uništenje. Neznam samo k'o je ovde lud?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija