• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tass

12.02.2022

07:44

RUSKA FREGATA ULETELA U FRANCUSKE VOJNE VEŽBE U MEDITERANU, generalštab objavio snimak koji sve govori! (VIDEO)

Printskrin Tv Zvezda

Vesti

RUSKA FREGATA ULETELA U FRANCUSKE VOJNE VEŽBE U MEDITERANU, generalštab objavio snimak koji sve govori! (VIDEO)

Podeli vest

Francuski generalštab objavio je snimak radio-razmene sa posadom ruske vojne fregate "Admiral Grigorovič"

Reč je o audio snimku radio razmene između francuske fregate Forbin i fregate Admiral Grigorovič, a objavljen je na stranici francuskog Generalštaba na Tviteru.

Kako se navodi, veza je uspostavljena u trenutku kada se francuska udarna grupa nosača aviona pridružila operaciji Šamal u istočnom Mediteranu, a ruska fregata prišla previše blizu. Francuski brod uputio je zahtev ruskoj vojnoj fregati da se udalji. Detalji o izvršenoj operaciji nisu dati, ali Francuzi napominju da je došlo do profesionalne razmene između francuskih i ruskih mornara.

"Razgovor je bio osetljiv i tačan. Sudeći po zapisniku, strane su usaglasile tok pravca. Na kraju dijaloga, predstavnik Francuske se zahvalio svom sagovorniku", kaže francuski izvor.

Francuska vojska: Približavate se našoj poziciji, promenite kurs

Ruska vojska: Promeni kurs.

Francuska vojska: Hvala. Takođe vas obaveštavamo da francuski nosač aviona deluje južno od vas, molimo vas da držite bezbednu udaljenost od 10 nautičkih milja.

Ruska vojska: Dobro, razumem, držaću se na bezbednoj udaljenosti od 10 nautičkih milja od francuskog nosača aviona.

Francuska vojska: Hvala.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
regija

pre 2 godine

Ovde u tekstu je namerna ili nenamerna greska prevoda odgovora ruske fregate. Rusi su izjavli "menjamo kurs" (Меняю курс ) a ne kako je u tekstu navedeno "Menjaj kurs" , kao da su rusi franzuzima naredili da menaju kurs, ponavljam, prevod je ili nameran, radi vecega efekta o "sili" rusa, ili nenameran ( uostalom svakom je jasno da 1 ruska fregata u gomili francuskih ratnih brodova nije u polozaju nikomu da nista naredjuje, nego sasvim suprotno, sto se i desilo, rusi su se udaljili)

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Hoće li biti rata? Mislim da će biti nekog puškaranja, ali rata i to svetskog to je već nerealno, jer bi svi bili na gubitku. Pored toga, primetio sam da sve informacije i video snimci sa terena dolaze od strane prozapadnih medija, a snimci ovih drugih se cenzurišu, odnosno ne prikazuju ih "velike" medijske kuće kao što su "CNN" ili "BBC". Dakle, najjače zapadno oružje su mediji. Oni nama konstantno prikazuju ruse kao agresore, a rusi nikog do sada nisu napali prvi i isključivo su na svom tlu, u svojoj zemlji sa vojnim snagama.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija