• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.02.2022

19:18

KUVA U AZOVSKOM I CRNOM MORU, RUSI MOGU DA GA UZMU, SAMO AKO SE NALJUTE! Kijev dobio zeleno svetlo za svoje brodove, i opet im ne valja!

Vesti

KUVA U AZOVSKOM I CRNOM MORU, RUSI MOGU DA GA UZMU, SAMO AKO SE NALJUTE! Kijev dobio zeleno svetlo za svoje brodove, i opet im ne valja!

Podeli vest

Rusija je povukla ranije najavljena ograničenja za brodove u Azovskom moru zbog pomorskih vežbi u toj oblasti, saopštila je danas ukrajinska Uprava za morske luke

Dozvoljeno je kretanje brodova preporučenim rutama ka morskim lukama Ukrajine u Azovskom moru, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

Uprava je ranije ove nedelje saopštila da će ograničenja zbog ruskih vežbi za isporuke trajati od 13. do 19. februara i da će „kretanje plovila do luka Ukrajine u Azovskom moru biti blokirano tokom navedenog perioda zbog ovih aktivnosti“.

Ukrajina je jedan od vodećih svetskih snabdevača čelika, žitarica i suncokretovog ulja i svoje proizvode izvozi preko luka u Crnom i Azovskom moru.

Kijev je kritikovao ruske vežbe u blizini ukrajinske obale i naglasio da je prisustvo ratnih brodova deo "hibridnog rata" koji je učinio plovidbu Crnim i Azovskim morem praktično nemogućom.

Moskva ovog meseca izvodi pomorske vežbe u Crnom moru, u isto vreme kada održava kopnene manevre severno od Ukrajine u Belorusiji, a Zapad kaže da je to demonstracije sile koja bi mogla da bude prethodnica invazije, što Rusija demantuje, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija