• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

12.02.2022

17:33

BEŠUMNI MORSKI LOVAC ŠPIJUNIRAO RUSKU FLOTU - "ODMAH IZRONITE"! Ovako je otkrivena DUBINSKA BOMBA, tenzije u Pacifiku rastu...

Vesti

BEŠUMNI MORSKI LOVAC ŠPIJUNIRAO RUSKU FLOTU - "ODMAH IZRONITE"! Ovako je otkrivena DUBINSKA BOMBA, tenzije u Pacifiku rastu...

Podeli vest

Ministarstvo odbrane ruske federacije saopštilo je u subotu, da je u teritorijalnim vodama Rusije otkrilo američku nuklearnu podmornicu klase Virdžinija kako prati vojne vežbe Pacifičke flote kod ostrva Urup na Kurilima

Naime, kako je u svom saopštenju objavilo ovo ministarstvo američka nuklearna podmornica klase Virdžinija, koja nosi krstareće rakete otkrivena je u subotu 12. februara 10.40 po moskovskom vremenu.

Kao je saopšteno njenoj posadi je upućena poruka na ruskom i engleskom jeziku sledeće sadržine: "Vi ste u teritorijalnim vodama Rusije. Odmah izronite!" - ali američka podmornica je u prvi mah ignorisala ovaj zahtev.

"U skladu sa smernicama za zaštitu podvodne granice, posada ruske fregate „Maršal Šapošnjikov“ klase Udaloj, koja je namenjena za protivpodmorničku borbu , a ko je koristila „odgovarajuća sredstva“, navodi rusko ministarstvo.

Nije saopšteno da li su to bile dubinske bombe ili neko drugo sredstvo?

Osim što je navedeno da podmornica koristila sredstva radarske i akusitčne kontrole, kako bi izbegla da postane cilj i da je zatim pod punim pogonom napustila teritorijalne vode Rusije.

 

 

Podaci o nuklearnim podmornicama klase Virdžinija

Nuklearne podmornice klase Virdžinija imaju deplasman od 7.800 tona, dugačke su 115 metara i široke 10 metara, podvodna brzina 46 km na čas. Maksimalna brzina podmornica je 25 čvorova, a mogu zaroniti do dubine od 250 metara. Podmornica ima 134 člana posade, od kojih su 14 oficiri. Naoružani su raketama tomahavk i sa 28 torpeda Mark MK 48 i robotizovanim autonomnim podvodnim plovilima

Podmornice klase Virdžinija (SSN-774) su prva klasa američkih podmornica dizajniranih za okeanske i obalne operacije. Planirane su da zamene starije nuklearne podmornice klase Los Anđeles. Pri projektovanju klase Virdžinija obilato su korišćeni računari

Trenutno se u operativnoj upotrebi nalazi ukupno 28 podmornica dok je njih 10 naručeno i u toku je njihova gradnja. Prva podmornica ove klase u operativnu upotrebu je ušla 23. oktobra 2004. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uhvaćen

pre 2 godine

Znaći "bešumni morski lovac" nije bio bešuman ili su Rusi imali dobra sredstva da ga otkriju da se šunja oko njih. U svakom slučaju vest nije naročito povoljna za amere!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija