• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/republika

12.02.2022

18:54

PUTIN 15 GODINA ČEKA ODGOVOR! Pokrenuto pitanje o kojem se predugo ćuti...

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN 15 GODINA ČEKA ODGOVOR! Pokrenuto pitanje o kojem se predugo ćuti...

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je pre 15 godina pokrenuo pitanje na koje niko nije odgovorio

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji pre 15 godina pokrenuo pitanje približavanja NATO-a ruskim granicama, a na njega još nije odgovoreno, izjavio je portparol kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da je Rusija sada direktno na "crvenoj liniji" svojih nacionalnih i bezbednosnih interesa.

Ruski predsednik tada je oštro kritikovao američku spoljnu politiku i ideju unipolarnog svetskog poretka i oštro se izjasnio protiv planova za proširenje NATO-a i raspoređivanje američke protivraketne odbrane u istočnoj Evropi.

- Putin je postavio pitanje zašto se NATO približava našim granicama. Kao što vidite, to pitanje je danas na vrhu spoljnopolitičke agende. I do sada niko nije odgovorio na njega - rekao je Peskov, prenosi Tanjug.

Tenzije između zapada i Rusije eskalirale su zbog Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok i da Ukrajina neće ući u članstvo Alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija