• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf/Novosti

12.02.2022

19:41

OVO SU DETALJI RAZGOVORA PUTINA I BAJDENA! Zbog onoga što je američki predsednik izgovorio CEO SVET U OPASNOSTI!

AP/Tanjug

Vesti

OVO SU DETALJI RAZGOVORA PUTINA I BAJDENA! Zbog onoga što je američki predsednik izgovorio CEO SVET U OPASNOSTI!

Podeli vest

Ruski i američki predsednik razgovarali nešto više od sat vremena

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden razgovarali su danas telefonom nešto više od sat vremena o situaciji oko Ukrajine. U razgovoru koji je, kako su naveli američki mediji, trajao 62 minuta, Bajden je upozorio na ozbiljne posledice ukoliko Rusija izvrši invaziju.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Bajden bio izričit da će SAD i njeni saveznici odlučno odgovoriti ukoliko se Rusija odluči na invaziju, i da će to Rusiju mnogo koštati.

Predsednik SAD je podvukao da će svaki pokušaj ruske invazije na Ukrajinu proizvesti tešku patnju za ljudski rod i umanjiti položaj Rusije.

 

 

Bajden je, kako navode iz Bele kuće, jasno dao do znanja Putinu da su, iako su SAD spremne da diplomatski sve reše, u saradnji sa svojim saveznicima, spremni i na druga scenarija.

I dalje se očekuje saopštenje iz Kremlja.

Podsetimo, dvojica predsednika su prethodno razgovarala u decembru putem video-veze, nakon čega su usledili višenedeljni diplomatski pokušaji da se situacija diplomatski reši. To je rezultiralo brojnim sastancima šefa diplomatije Rusije sa evropskim kolegama, ali i susreta svetskih lidera sa Putinom i Bajdenom.

Poslednjih dana situacija se dodatno pogoršala, zbog čega je više od deset zemalja naredilo ili apelovalo na povlačenje svojih diplomata i državljana iz Ukrajine. Poslednja među njima je Hrvatska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Atlija Milorad

pre 2 godine

Koja su ovo dva Fosila Bolime kurac sta su razovarali

WWW

pre 2 godine

Ovi samo znaju da prete, da lazu i da provociraju. Na Putinovom mestu, vise ne bih ni pristajala na te razgovore i susrete. Ionako su potpuno nekorisni i nekonstruktivni.

petar

pre 2 godine

Verovatno su Ukrajinci dobili domaći zadatak. Da isprovociraju okupirane teritorije ili čak i Ruse. Jedino tako ovaj senilni može da tvrdi da rat počinje. Narvno za sve će biti kriva Rusija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija