• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

15.02.2022

12:03

RUSKA DUMA IZGLASALA NACRT REZOLUCIJE O PRIZNANJU DONJECKA I LUGANSKA!

Reuters

Vesti

RUSKA DUMA IZGLASALA NACRT REZOLUCIJE O PRIZNANJU DONJECKA I LUGANSKA!

Podeli vest

Ruska Državna duma je na plenarnoj sednici glasala za nacrt rezolucije o priznanju Donjecke i Luganske narodne republike

Kako je precizirao predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin, dokument će odmah biti upućen šefu države.

"Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za stvaranje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti", naglasio je Volodin.

Parlamentarci Komunističke partije Ruske Federacije podneli su 19. januara predsedniku Rusije nacrt apela o priznavanju republika Donbasa kao nezavisnih država i što je moguće skorije pregovore sa njihovim rukovodstvom za stvaranje pravne osnove za međudržavne odnose i regulisanje sve aspekte saradnje i uzajamne pomoći.

Poslanici Jedinstvene Rusije podneli su 14. februara Državnoj Dumi nacrt rezolucije o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova o nacrtu rezolucije Komunističke partije Ruske Federacije . Prema Volodinovim rečima, Vašington eskalira tenzije, snabdevajući Ukrajinu oružjem zajedno sa evropskim zemljama, Kijev i dalje ne poštuje sporazume iz Minska. Sve ovo predstavlja 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija