• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.02.2022

15:43

SVE OČI URTE U NJIH! Već DVA SATA traje PRVI SASTANAK predesednika Rusije sa nemačkim kancelarom U KREMLJU!

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

SVE OČI URTE U NJIH! Već DVA SATA traje PRVI SASTANAK predesednika Rusije sa nemačkim kancelarom U KREMLJU!

Podeli vest

U Kremlju već dva sata traje prvi sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i novog nemačkog kancelara Olafa Šolca

Na početku razgovora Putin je istakao da je Nemačka prioritetan partner Rusije i da je energetika jedan od ključnih pravaca saradnje dve zemlje. „Drago mi je da smo se upoznali, da vas primam u Moskvi. Odmah želim da istaknem da je Nemačka naš prioritetan partner uopšte, a posebno u Evropi“, rekao je Putin. Kada je reč o saradnji na polju energetike, Putin je naglasio da je Rusija pouzdani snabdevač Evrope energentima, da prekida u snabdevanju nema i da se proces odvija na tržišnim principima.

 

Ruski predsednik je rekao i da će veliki deo vremena tokom razgovora biti posvećen pitanju bezbednosti u Evropi, uključujući i situaciju oko Ukrajine. Šolc je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da razgovara sa ruskim predsednikom u složenoj situaciji koja trenutno postoji u Evropi.

„Sada kada je u Evropi po pitanju bezbednosti složena situacija moramo da razgovaramo. Drago mi je je to moguće“, poručio je Šolc.


Pre sastanka nemački kancelar je položio venac na Spomenik Neznanom junaku kod Kremlja,a posle razgovora predsednici su se obratiti medijima.

Kao i predsednik Francuske ni nemački kancelar nije želeo da po dolasku u Rusiju uradi ruski test na virus korona nego je za te potrebe došao lekar iz nemačke ambasade. Zbog toga razgovor s Putinom izgleda potpuno isto kao i u slučaju Makrona, rekao je portparol Kremlja. Šolc je u Moskvu došao posle posete Kijevu gde je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija