• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.02.2022

20:19

PUTIN OTKRIO SLEDEĆI POTEZ RUSIJE - OVO JE PLAN PO KOJEM ĆEMO DELOVATI PROTIV NATO! Alijansa se više neće širiti...

Vesti

PUTIN OTKRIO SLEDEĆI POTEZ RUSIJE - OVO JE PLAN PO KOJEM ĆEMO DELOVATI PROTIV NATO! Alijansa se više neće širiti...

Podeli vest

U sferi bezbednosti Rusija će ubuduće delovati po planu, u zavisnosti od situacije na koju utiču i druge zemlje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje o daljim postupcima Moskve u aktuelnoj situaciji oko Ukrajine

- Kako će Rusija dalje delovati? Prema planu. A kako će se on formirati? U skladu sa realnom situacijom na terenu. Ko može da odgovori kako će se situacija razvijati? Zasad niko. To ne zavisi samo od nas - rekao je Putin na pres-konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Istovremeno, ruski lider je dodao da će Rusija „nastojati da postigne dogovor sa partnerima o pitanjima koje je pokrenula ruska strana kako bi se rešila diplomatskim putem“.

- O kojim pitanjima se radi? To su dobro poznata pitanja u vezi osiguravanja bezbednosti Rusije. To je neširenje NATO-a, vraćanje vojne infrastrukture bloka na stanje iz 1997. godine i neraspoređivanje borbenih udarnih sistema u blizini naših granica - precizirao je ruski lider.

Kako je istakao, Moskva je spremna da razgovara i o drugim pitanjima koja su sadržana u odgovorima SAD i NATO-a, ali samo zajedno sa drugim temama koja su za Rusiju od primarnog značaja.

Podsetimo, sastanak Putina i Šolca je trajao više od tri sata. Putin je nakon razgovora izjavio da je susret bio poslovan. Teme razgovora su bile najaktuelnije: kriza u Ukrajini, „Severni tok 2“, bezbednosne garancije koje Rusija traži od Zapada.

Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru. Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji. Između ostalog, ruski pef diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da će se one vratiti u svoje kasarne kad se završe vojni manevri, kao što uvek i rade.

Foto: Beta

Podsetimo, i ukrajinski zvaničnici su više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučić sutra sa Jevgenijem Primakovim!
Politika

Vučić sutra sa Jevgenijem Primakovim!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa Jevgenijem Primakovim, rukovodiocem Federalne agencije za Zajednicu Nezavisnih Država, sunarodnike u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike

15.02.2022

19:31

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija