• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

18.02.2022

07:30

SRBIJA NIJE U OPASNOSTI - ZA SADA?! NASA IZDALA UPOZORENJE! Svetu se alarmantnom brzinom približava kataklikzma - I NE MOŽEMO JE SPREČITI!

Fotoilustracija

Vesti

SRBIJA NIJE U OPASNOSTI - ZA SADA?! NASA IZDALA UPOZORENJE! Svetu se alarmantnom brzinom približava kataklikzma - I NE MOŽEMO JE SPREČITI!

Podeli vest

NASA i Nacionalna uprava za okeane i atmosferu SAD upozoravaju da će u narednih 30 godina nivo svetskih mora porasti za onoliko koliko je rastao u celom 20. veku

Naučnici predviđaju da bi nivo mora duž američke obale do 2050. godine mogao porasti u proseku 25 do 30 centimetara iznad današnjeg nivoa.

Ove prognoze idu u prilog ranijim studijama i potvrđuju ono što se već dugo zna - nivo mora i dalje raste alarmantnom brzinom, ugrožavajući zajednice širom sveta, ističe NASA.

SRBIJO, AKO SI IMALA DILEMU, SADA JE SVE JASNO! Eskobar: Svrha dijaloga Beograda i Prištine je da se sve okrene u smeru Kosova... Rusija i Kina su maligne na Balkanu!

Prema izveštaju američkih agencija, rast nivoa mora uticaće na velike poplave u priobalnim područjima, a veliki talasi, koji će nastati kao posledica olujnog nevremena, doći će i do kopnenih područja.

SRPKINJE ZA VOLANOM, TEMPIRANE BOMBE ILI... ŠTA KAŽE STATISTIKA, A ŠTA PRAKSA? Vlada mišljenje da su žene oprezniji vozači, da li je to baš tako?!

Do 2050. godine očekuje se da će se "umerene", obično štetne poplave događati u, prosjeku, 10 puta češće nego danas.

Dokument "Globalni i regionalni scenariji rasta nivoa mora za SAD" ažurirao je izveštaje iz 2017. godine i "prvi put nudi kratkoročne projekcije za sledećih 30 godina", navodi NASA.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija