• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.02.2022

11:03

SATELITI OTKRILI, OVO JE NAMERNA VARKA, PUTIN IMA TAJNI PLAN! Amerikanci pogledali snimke i zaledili se, potezi Moskve sluđuju Vašington, igra mačke i miša ulazi u brutalnu fazu

Tanjug/AP

Vesti

SATELITI OTKRILI, OVO JE NAMERNA VARKA, PUTIN IMA TAJNI PLAN! Amerikanci pogledali snimke i zaledili se, potezi Moskve sluđuju Vašington, igra mačke i miša ulazi u brutalnu fazu

Podeli vest

Američki zvaničnici dobili su obaveštajne podatke koji pokazuju da je povlačenje ruskih snaga sa granice sa Ukrajinom namerna varka, u cilju obmane SAD, piše Vašington Post pozivajući se na četiri zvaničnika koji su tražili anonimnost

List navodi da američki zvaničnici veruju da su tvrdnje Rusije o povlačenju dela snaga sa ukrajinske granice pokušaj da se prikriju prave namere Rusije u regionu. Takođe, američki zvaničnici tvrde da je Moskva nastavila da jača snage u blizini ukrajinske granice.

Rusija je pre nekoliko dana saopštila da se delovi njenih trupa koji su učestvovali u velikim vežbama počeli da se povlače u garnizone, ali Zapad traži dokaze za to i tvrdi da Rusija nastavlja da gomila trupe na granici sa Ukrajinom.

Predsednik SAD Džozef Bajden juče je izjavio da je opasnost od, kako se navodi, ruske "invazije" i dalje "veoma visoka" i da Rusija možda priprema izgovor za to. Dodao je da „ima osećaj da će se to dogoditi u narednih nekoliko dana“.

Tenzije u odnosima Rusije i Zapada eskalirale su, pošto Zapad tvrdi da Rusija priprema, kako se navodi, "invaziju" na Ukrajinu, dok Moskva to odbacuje i ističe da štiti sopstvene bezbednosne interese.

I američki list Dejli bist izrazio je sumnju u namere Moskve i verziju priče o početku povlačenja dela vojnih snaga sa fronta.

Foto: Printskrin

Autor teksta Adam Ronsli ističe da satelitski snimci opovrgavaju izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je Rusija naredila “delimično” povlačenje snaga, jer složenija slika pokazuje masovnu rusku vojnu akumulaciju koja sada preti Ukrajini.

Ronsli je dodao da snimak koji je napravila kompanija za satelitske snimke Planet pokazuje da su ruske snage prošlog utorka izgradile pontonski most preko reke Pripjat u blizini rusko-beloruske granice. Most se nalazi u blizini zone isključenja koja okružuje oštećeni nuklearni reaktor u Černobilju u Ukrajini, poprište nuklearne katastrofe 1986. godine.

Autoe dodaje da ove slike dolaze u vreme kada su Ukrajina i NATO još uvek u pripravnosti zbog dvosmislenih znakova gomilanja ruskih vojnih trupa u razmerama koje nisu viđene decenijama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodora

pre 2 godine

Ha, ha ha... "namerna varka". Je l neko u vašoj redakciji, recimo urednik, razmišlja o značenju te dve zajedno napisane reči? Kao da ste napisali 'lažna laž'. Varka ne nastaje slučajno nego u sebi sadrži nečiju i nekakvu nameru.

ŠOK MAPA NOVOG PLANA PUTINOVOG NAPADA - OD 3 FAZE OSTALE SAMO DVE! Posle "Bilda" i britanska vojska objavila najtajniju kartu... (Foto)
Planeta

ŠOK MAPA NOVOG PLANA PUTINOVOG NAPADA - OD 3 FAZE OSTALE SAMO DVE! Posle "Bilda" i britanska vojska objavila najtajniju kartu... (Foto)

Mapa ruskog napada opet kruži Zapadom. Nacrtana je nova, ali ovaj put ne od medija, nego od Ministarstva odbrane Velike Britanije, koje je danas ponovo objavilo kartu potencijalne ruske invazije Ukrajine, koja bi kako je tad opisao Bild izvedena bila u tri faze, a samo nedelju dana kasnije ona je skraćena u dve faze. Ostalo je sve isto i nepromenjeno

17.02.2022

19:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija