• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.02.2022

23:07

VAŽNO! BAJDEN SE OBRAĆA: Rusija će napasti Ukrajinu sledeće nedelje! HOĆE DA UZMU KIJEV!

Tanjug/AP

Vesti

VAŽNO! BAJDEN SE OBRAĆA: Rusija će napasti Ukrajinu sledeće nedelje! HOĆE DA UZMU KIJEV!

Podeli vest

Predsednik SAD se obraća naciji povodom pogoršanja situacije oko Ukrajine

Samoproglašene narodne republike Lugansk i Donjeck saopštile su u petak da planiraju da evakuišu više od 700.000 civila u zapadnu Rusiju usred značajnog povećanja bombardovanja tog područja od strane ukrajinskih snaga.

Američki predsednik DŽo Bajden izjavio je u petak da je „ubeđen” da je ruski predsednik Vladimir Putin doneo odluku da započne invaziju na Ukrajinu „u narednim danima”.

„Od ovog trenutka sam ubeđen da je doneo odluku“, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući. On je potvrdio svoj stav kada ga je novinar zamolio da to uradi.

Na pitanje novinara kako njegova administracija ima tako čvrste informacije nakon što se mjesecima kolebao sa takvom čvrstom odlukom, Bajden je rekao „imamo značajne obavještajne kapacitete“ i iznenada prekinuo konferenciju za novinare.

Njegov komentar odražava spor između portparola američkog Stejt departmenta Neda Prajsa i novinara ranije ovog meseca, koji su ranije ovog meseca tražili dokaze o tvrdnjama administracije da su Rusi planirali incident sa „lažnom zastavom“ koji bi poslužio kao kazus belli za invaziju na Ukrajinu.

Bajden je u petak obnovio i tu optužbu, tvrdeći da su informacije koje su stizale iz Donbasa o značajnom povećanju artiljerijskog i minobacačkog granatiranja ukrajinskih snaga, kao i drugim eksplozijama nepoznatog porekla, samo vrsta insceniranih ruskih provokacija njegove administracije je „upozoravao nedeljama“.

„Sve je to u skladu sa igrokazom koji su Rusi ranije koristili“, izjavio je Bajden.

On je rekao da ukrajinska ofanziva na republike Donbasa sada "prkosi osnovnoj logici" i da su ukrajinske snage pokazale "uzdržanost" odbijanjem da budu "mamce" od strane ruskih snaga. On nije precizirao koji su to incidenti mamci.

 

Foto: Tanjug/AP




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ruje

pre 2 godine

Boga mi, i meni sad po prvi put lici da ce Rusi da ulete. Bice zanimljivo koliko ce duboko da idu, da li ce da uzmu samo Donjeck i Lugansk, ili ce da predju Dnjepar i uzmu i Kijev, znaci pola Ukrajine. Kad se gleda mapa, ovo drugo je logicnije, za dugotrajniji mir.

sledeća vest

Vesti

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija