• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.02.2022

07:05

BRITANSKI BBC SLEP ZA NACISTE! Svetu prodaju priču o bakama uplašenim od Rusa, a istinu kriju kao ZMIJA NOGE! (VIDEO)

Printscreen

Vesti

BRITANSKI BBC SLEP ZA NACISTE! Svetu prodaju priču o bakama uplašenim od Rusa, a istinu kriju kao ZMIJA NOGE! (VIDEO)

Podeli vest

Da je Bi-Bi-Si naišao na grupu neonacista u Srbiji koji obučavaju bake kako da ubijaju, to bi bila glavna vest u svim zapadnim medijima, ali kada se to desi u Ukrajini, a bake treba da ubijaju zle Ruse - neonacisti su nužno zlo... Ili, nisu nužni... Ili, nisu zlo?

Nakon što je Bi-Bi-Si objavio reportažu o bakama koje instruktori obučavaju da pucaju iz kalašnjikova kako bi "branile svoje kuće" od Rusa, veliki broj zapadnih medija preneo je vest želeći da probudi empatiju kod vojih čitalaca i demonizuju Ruse koji su primorali čak i bake u osmoj deceniji života da se late oružja.

Međutim, priča je poprimila sasvim drugačiji oblik kada su ljudi primetili ono što novinari Bi-Bi-Sija nisu. Naime, instruktor sa snimka na rukavu nosi nacističku oznaku "SS".

Od oznaka na uniformi nalazi se i ona na kojoj je reč "Azov", što nam govori da je instruktor pripadnik "bataljona Azov". Istražitelj FBI je 2018. rekao da je "bataljon Azov" "paravojna jedinica poznata po povezanosti sa neonacističkom ideologijom i korišćenju nacističke simbolike“.

Kada je Bi-Bi-Si upitan da prokomentariše ovo, uputili su patetičan odgovor da je ta jedinica (bataljon Azov) integrisana u Ukrajinsku nacionalnu gardu. Očigledno, njima nacističke oznake na uniformama ukrajinskih vojnika ne predstavljaju nikakvu dilemu.

Zapadni mediji namerno "zaboravljaju", pored toga što žele da uvuku Ukrajinu u NATO i time izazovu ozbiljan bezbednosni problem Rusiji, da je jedan od korena rusko-ukrajinskog problema: postojanje nekih veoma grubih i gadnih frakcija ukrajinskog nacionalizma od kojih su mnoge fanatične grupacije neonacista.

Zbog toga se toliko Rusa koji žive u Ukrajini često osećalo isključeno i žudelo je da budu priključeni Rusiji. I to objašnjava mnoge druge stvari koje se sada dešavaju.

- Znajući da su dotične zemlje zapravo na čelu informativne terorističke kampanje, nehotice mi pada na pamet da možda imaju neke skrivene misli - rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov usled sve većih tenzija na ukrajinskoj granici.

Lavrova je upravo kampanja zapadnih medija podsetila na događaje u Jugoslaviji pre početka zločinačke NATO agresije.

- I zaista ne bih voleo da se ponovi tužno iskustvo OEBS-a iz 1999. godine kada je šef misije OEBS-a u srpskoj pokrajini Kosovo, gospodin Voker, američki državljanin, naduvao lažnu temu o navodnom ubijanju civila u selu Račak.Tada je dokazano da su ovi civili zapravo bili naoružani militanti i da su poginuli u borbi, ali je gospodin Voker tada javno izjavio da je postojao čin genocida, te sam objavio da povlači misiju OEBS-a sa Kosova, a to je zapravo iskorišćeno kao okidač za agresiju NATO-a na bivšu Jugoslaviju - podsetio je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija