• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

21.02.2022

22:01

OGLASILA SE BELA KUĆA! Žestoka pretnja zbog Putinovog poteza, BAJDEN SPREMAN DA IZDA NAREDBU!

Vesti

OGLASILA SE BELA KUĆA! Žestoka pretnja zbog Putinovog poteza, BAJDEN SPREMAN DA IZDA NAREDBU!

Podeli vest

Bela kuća osudila je rusko priznanje nezavisnosti za Donbas

Portparolka Bele kuće Džen Psaki navela je da će Džo Bajden izdati izvršnu naredbu koja će „zabraniti nove investicije, trgovinu i finansiranje od strane američkih lica u, iz ili u takozvanim DNR i LNR regionima Ukrajine“.

Kako se navodi, izvršna naredba će takođe omogućiti uvođenje sankcija protiv "svakog lica za koje je odlučeno da deluje u tim oblastima Ukrajine".

- Takođe ćemo uskoro objaviti dodatne mere u vezi sa današnjim očiglednim kršenjem međunarodnih obaveza Rusije - navela je Psaki u saopštenju.

- Da budemo jasni: ove mere su odvojene i bile bi dodatak brzim i oštrim ekonomskim merama koje smo pripremali u koordinaciji sa saveznicima i partnerima ako Rusija dodatno izvrši invaziju na Ukrajinu. Nastavljamo da se blisko konsultujemo sa saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu, o sledećim koracima i o tekućoj eskalaciji Rusije duž granice sa Ukrajinom - navodi se u saopštenju Bele kuće.

Predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je večeras odluku o priznanju samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Done

pre 2 godine

Ameri sad mogu da se ujedaju za d*pe, preduhitrio ih Putin. Gotovo.

Zoran

pre 2 godine

Vi ste prekršili medjunarodne obaveze, priznavši Kosovo i Metohiju, i time brutalno prekršivši rezoluciju 1244!

sram ih bilo

pre 2 godine

A oni mogli da priznaju nezavisnost KiM, to je bilo u redu? I da tamo izgrade najvecu vojnu bazu?

Milan63

pre 2 godine

Ali su Amerikanci 1999. srušili međunarodni pravni poredak i Povelju UN, bombardovali SRJ bez odobrenja Saveta bezbednosti i priznali albanskim separatistima pravo na otcepljenje naše južne pokrajine. Posle su došli na taj krvavi red i drugi. Kojeg li zato licemerja! Srbija principijelno poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ne treba da se svrstavamo ni sa kim protiv Rusije. Oni nama nisu uvodili sankcije, pa ni mi to ne treba da radimo njima. Ovo je, nažalost, iznuđen Putinov potez, a za sve to glavnu krivicu snosi Vašington koji je huškao i gurao Ukrajinu u sukob sa Rusima. Ovo su plodovi te rabote.

Ehhh

pre 2 godine

Bas ih zabole za vase glupe sankcije. Na sta se svela "velika" Amerika - preti sankcijicama...

ratko

pre 2 godine

ma koju ces ti naredbu izlapela budalo dati ,NATO kreteni

master

pre 2 godine

Matori seti se afganistana, ako te jos secanje sluzi.

Dimitrije

pre 2 godine

"zabraniti nove investicije, trgovinu i finansiranje..." A ko je to do sada od amerikanaca ili EUropljana tamo nešto investirao? Pa sad će Uspavani Džo da im zabrani !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17