• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputniknews

22.02.2022

18:40

EU JEDNOGLASNO USVOJILA PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE!

Tanjug/AP

Vesti

EU JEDNOGLASNO USVOJILA PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE!

Podeli vest

EU je pristala da uvede nove sankcije protiv Rusije kao odmazdu na odluku Moskve da prizna otcepljene republike u istočnoj Ukrajini

Ministri spoljnih poslova EU dogovorili sankcije Rusiji Ministri spoljnih poslova Evropske unije jednoglasno su se dogovorili o paketu sankcija Rusiji, izjavio je u utorak francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan.

- Vidimo da postoji jasna akcija protiv teritorijalnog integriteta Ukrajine. To je nešto oko čega smo se dogovorili, a takođe smo jednoglasno dogovorili paket sankcija - rekao je Le Drijan posle neformalnog sastanka najviših diplomata EU.

Podsetimo, drama u Ukrajini traje danima, Putin je u ponedeljak uveče potpisao ukaze o priznavanju nezavisnosti dva otcepljena, samoproglašena regiona - Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) uprkos upozorenjima Zapada da je taj korak protivzakonit i da poništava dugotrajne mirovne pregovore, preneo Rojters.

Takođe, Rusiji je odobreno slanje vojske, a Minski sporazum više ne postoji!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Vi pricate o MEDJUNARODNOM PRAVU? Sram vas bilo, bombardovali ste i ubijali civile na vasem osvajackom pohodu a sada Rusima delite lakcije a nijednu drzavi nikada nisu napali. To je vasa NEMOC a medjunarodno pravo vas nikad nije interesovalo.

Marija

pre 2 godine

Ma kakve sankcije Rusiji?!? Rusija zna sta radi i sve vas je preveslala.Prestanite da sankcijama pretite i plasite svet, svet je multippolaran i ne pada na vase gluposti.I usput, pocnite konacno da ozbiljno shvatate Rusiju i postujete medjunarodno pravo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija