• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.02.2022

12:31

OGLASIO SE ŠOLC: Ovo je Putinov rat, napravio je veliku grešku!

Reuters

Vesti

OGLASIO SE ŠOLC: Ovo je Putinov rat, napravio je veliku grešku!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas, povodom vojnog delovanja ruske vojske u Ukrajini, da je "ovo Putinov rat"

Šolc je, u obraćanju gradanima, istakao da je Rusija danas eklatantno prekršila međunarodno pravo, da donosi patnju svojim susedima, krši suverenitet i granice Ukrajine, i ugrožava živote svom bratskom narodu u Ukrajini.

"Time Rusija dovodi u pitanje mirovni poredak na našem kontinentu. Ovo je Putinov rat. Putin je svojim ratom napravio veliku grešku", podvukao je on.

Šolc je kazao da je ukrajinskom predsedniku iskazao punu solidarnost Nemačke. Kazao je da je sazvao Savet za nacionalnu bezbednost kako bi odlučili o daljem delovanju i pozvao sve nemačke državljane da napuste Ukrajinu zbog svoje bezbednosti.

Kazao je i da je predsednicu Bundestaga zamolio za zakazivanje vanredne sednice u nedelju, na kojoj će se obratiti poslanicima o situaciji u Ukrajini. Šolc je najavio i da će se danas posle podne, kao predsedavajući G7, založiti za jedinstvenu snažnu reakciju najsnažnijih demokratija sveta. Nemačka je, dodaje, u tesnoj saradnji sa svojim partnerima u NATO i EU i sa njima će odlučiti o daljim tvrdim sankcijama.

"Cilj sankcija je da ruskom rukovodstvu stavimo jasno do znanja da će platiti veliku cenu", poručio je kancelar Nemačke.

Šolc je NATO partnrima poručio da razume njihove strahove i zabrinutost, i najavio da će Nemačka ispuniti svoju obavezu pružanja pomoći. Takođe je preneo da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom predložio da se održi sastanak NATO na nivou šefova država i vlada.

Na današnjem vanrednom Samitu EU u Briselu, rekao je da će se razgovarati o daljim sankcijama.

"Situacia je veoma ozbiljna. Putina pozivam da vojni napad odmah zaustavi, da zaustavi krvoproliće i povuče u potpunost svoje trupe iz Ukrajine", zaključio je Šolc.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Nisam srećan zbog ovoga što se dešava u Ukrajini, ali Nemci bi najmanje morali da se oglašavaju zbog istorije. Pokušali ste da ponovo, preko nesrećne Ukrajine i njenog komičara, bacite Rusiju na kolena, a ovo su posledice. Nemcima bi bilo najbolje da ćute, a ako žele da budu u prvim redovima sukoba sa Rusijom, bojim se da ih više neće biti.

Milan

pre 2 godine

A sad dok je jos vreme mars NATO trupe iz Evrope. Sta traze Americke okupacione trupe u Evropi 75 godina posle II svetskog rata? Bravo Putine! Propada plan trilaterale o globalnom svetskom poretku i upravljanju iz jednog centra. Braco Rusi uz vas smo! Zivela majka Rusija.

mare

pre 2 godine

SOLC OVO JE TVOJ RAT I TVOG DRUGA BAJDENA SEDI DOLE I SMRDI

penzionerka

pre 2 godine

A koliki je vas doprinos ovoj akciji Rusije, gospodo sa Zapada?!? Bilo bi posteno da to javno priznate.Mislite da ne znamo.E tu se varate.Znamo vas i iz licnog iskustva sa vama. 1999.g. se niste setili medjunarodnog prava a sada se na njega pozivate! Licemeri svetski!

Amater

pre 2 godine

LICIMERI CIJI JE BIO PROTIV SRJ I SRBIJE...VODITE DVOSTRUKE ARSINE NAD SLABIMA A SADA STE ZA PRAVO I PRAVDU.

Drakula

pre 2 godine

Ma vas ceka,jedva ceka,pitaj lavrova koga pinenu pre ovoga ko se TU skupio u copor I odakle,siptarija,bh I to,eee to pisle

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija