• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer

24.02.2022

19:55

UKRAJINSKI POSLANICI MOLE ZELENSKOG DA ZOVE PUTINA, MORAMO SA RUSIJOM POSTIĆI KOMPROMIS DOK NE BUDE KASNO! Za Zapad je ovo najgora opcija!

Vesti

UKRAJINSKI POSLANICI MOLE ZELENSKOG DA ZOVE PUTINA, MORAMO SA RUSIJOM POSTIĆI KOMPROMIS DOK NE BUDE KASNO! Za Zapad je ovo najgora opcija!

Podeli vest

Grupa ukrajinskih poslanika pozvala je svog predsednika da započne pregovore sa Moskvom. Svaka dalja eskalacija tekućeg sukoba u Ukrajini mogla bi da se pretvori u „pravu katastrofu" za sve strane koje neće videti „nema pobednika", navelo je sedam poslanika u otvorenom pismu Vladimiru Zelenskom

- Milioni naših sugrađana teže mirnom... životu", rekla je grupa koju predvodi Vadim Novinski - ukrajinski milijarder i jedan od ko-lidera Opozicionog bloka - udruženja više od deset političkih partija. Poslanici su rekli da „insistiraju na tome da Zelenski koristi sve opcije" za zaštitu ljudskih života i deeskalaciju situacije.

Poslanici su pozvali svog lidera da započne razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i „postigne sporazum" o „zaustavljanju krvoprolića". Oni su pozvali ukrajinski parlament da formira delegaciju koja c´e održati "strateške konsultacije" sa ruskim parlamentom.

- Smatramo da je novi kompromis i dalje moguć, poručili su poslanici i dodali da još treba istražiti diplomatsku opciju, čak i ako ima „jednu šansu od sto" da bude uspešna. Poslanici nisu izneli nikakve konkretne ideje za potencijalni sporazum sa Rusijom.

Za Novinskog se navodi da je blizak Viktoru Medvedčuku, još jednom ukrajinskom poslaniku i jednom od lidera stranke Opoziciona platforma - Za život. Medvedčuk je poznat po svojim anti-NATO stavovima i po tome što je stao na stranu Moskve kada se Krim ponovo pridružio Rusiji 2014.

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE DOBIJA NOVE AVIONE! POTPISAN UGOVOR, OD "ERBASA" STIŽU DVA TRANSPORTERA! U svojoj klasi su top na svetu!

Medvedčuk se u raznim prilikama sastajao sa visokim ruskim zvaničnicima dugo nakon što su se odnosi između Moskve i Kijeva pogoršali zbog sukoba u istočnoj Ukrajini. U maju 2021. optužen je za državnu izdaju. Političar, koji je trenutno u kućnom pritvoru, tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.

Putin je rano u četvrtak najavio „specijalnu operaciju" u Ukrajini, sa ciljem „obezbeđivanja mira" u otcepljenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici u regionu Donbasa, koje je Rusija zvanično priznala ranije ove nedelje.

ŠOJGUOVA NAREDBA: SVI KOMANDANTI DA SE SA POŠTOVANJEM ODNOSE PREMA UKRAJINSKIM VOJNICIMA I OFICIRIMA! Oni su položili zakletvu i izvršavaju naređenja...

Kasnije je Moskva saopštila da je spremna da sa Kijevom razgovara o uslovima predaje. Putin je bio posebno voljan da razgovara sa Zelenskim o dobijanju garancije neutralnog statusa Ukrajine i obećanja da neće biti raspoređeno oružje na njenoj teritoriji. Ukrajinski predsednik do sada nije odgovorio na predlog Rusije niti na pismo poslanika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

on da zove pa on je FAsista zapadni on je i napravio ovo sa Britancima smrdljivim i amerikancima to jest sa Fasistima NATOa,roknite stoku

Srecko

pre 2 godine

Gde moze da pregovara kad je uzeo novac od Amerike.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17