• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

25.02.2022

15:24

CRVENA PODRUČJA SU POD RUSKOM KONTROLOM! Objavljena mapa koja pokazuje koliku ukrajinsku teritoriju su Rusi zauzeli! (FOTO)

https:/liveuamap.com/

Vesti

CRVENA PODRUČJA SU POD RUSKOM KONTROLOM! Objavljena mapa koja pokazuje koliku ukrajinsku teritoriju su Rusi zauzeli! (FOTO)

Podeli vest

Bugarski Nezavisni kolektiv iz koji se bavi ratnim sukobima, mapama i izveštajima s ratnih događanja na Tviteru je objavio mapu na kojoj se najbolje vidi koliko je ruske snage napredovale kroz teritoriju Ukrajinu. Područja obojena crvenom bojom pokazuju delove koji su trenutno pod ruskom kontrolom, prenosi Indeks

Rusija je napala iz tri ključna smera: s istoka kroz pobunjene pokrajine koje je Putin već delimično kontrolisao, s juga preko Krima i sa severa, sa beloruske teritorije.

Najvažnija je bitka oko Kijeva gde ruske snage pokušavaju da osvoje najmanje dva aerodroma, odnosno vazduhoplovne baze, što bi im otvorilo put za dalje napade na glavni grad Ukrajine.

Mapa ne prikazuje nedavno zauzeti deo na jugoistoku zemlje, od Krima do Marijupolja.

U četvrtak ujutru predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je “početak specijalne vojne akcije”, a potom su počeli da stižu izveštaji o granatiranju širom Ukrajine koja je ubrzo predočila da je počela invazija na njenu teritoriju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Detlic

pre 2 godine

Zelenski nije covek za njega nisu vazne ljudske patnje i zrtve da jeste zaustavio bi rat i pregovarao sa Rusijom.

Mito

pre 2 godine

Lepo je da dajete informacije, ali informacije moraju da budu sveobuhvatne. Bugarske karte (Bugarska je zatvorila prema trenutnim informacijama vazdušni prostor za ruske civilne avione, a 1999-te je otvorila vazdušni prostor za avione koji su dolazili do Niša i gađali grad zabranjenim sredstvima), karte obuhvataju ne samo zauzete površine od ruskih snaga nego i dejstva po vojnim objektima Ukrajine, što stvara sliku da su Rusi na celoj teritoriji Ukrajine. Pošto ja kod kuće mogu da pratim i drugu stranu, preporučio bih vam da pogledate i izveštaje TV1 Rusije. Ukrajinski "Heroji sa Zmijskog" ostrva kako ste objavili, su živi i zdravi, predalo se njih 82, nije bilo ni ranjenih, prevezeni su brodom u Sevastopolj, dobili su hranu i vodu, i po okončanju sukoba će se vratiti kući. Drugo Rusi su svoja vozila označili sa Z tako da zapadne agencije ne mogu da plasiraju pripremljene snimke, pa sada koriste uništavanje objekata u LNR i DNR, kao uništavanje Kijeva. Isto tako prikazuju ubijene ukrajinske vojnike, kao da su se Rusi presvukli u ukrajinske uniforme, a oštećena vozila pored imaju zatamnjenu snimku na kojima je oznaka pripadnosti. Poštujem vaš list, jer se bori za Srbiju, ali isto tako vaši novinari ne treba da prepisuju CNN i BBC jer su te novinarske kuće od 90-te do 99-te, toliko lažnih informacija poslali o SRJ, da bi vaši novinari morali malo da se potrude. Nadam se da će ovo pročitati Vučićević, ako ga ne objavite.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija