• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.02.2022

18:26

UKRAJINSKA STRANA NE DOZVOLJAVA CIVILIMA DA NAPUSTE BORBENU ZONU! Južni Donjeck moli za pomoć "Više nije dvoje mrtvih, već četvoro, imamo 11 ranjenih!"

Vesti

UKRAJINSKA STRANA NE DOZVOLJAVA CIVILIMA DA NAPUSTE BORBENU ZONU! Južni Donjeck moli za pomoć "Više nije dvoje mrtvih, već četvoro, imamo 11 ranjenih!"

Podeli vest

Ukrajinska strana ne dozvoljava stanovništvu da napusti zonu borbenih dejstava kroz humanitarne koridore, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin

Basurin je rekao da su raketu taktičkog raketnog kompleksa „Točka-U“, koju su Oružane snage Ukrajine ispalile na Donjeck, uništile snage PVO Donjecke Narodne Republike.
Prema njegovim rečima, u artiljerijskim napadima ukrajinske vojske do sada je ranjeno 11, a poginulo četvoro ljudi.

„Više nije dvoje mrtvih, već četvoro. Imamo jedanaest ranjenih, među njima i službenika Ministarstva za vanredne situacije“, rekao je Basurin za TV kanal „Rusija 1“.

On je napomenuo da su u gradu Dokučajevsku, južno od Donjecka, granate pogodile zgrade osnovne i muzičke škole. Rusija je u četvrtak ujutro pokrenula specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položioružje i ode kući.
 


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17