• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Agencije

28.02.2022

01:10

RUSI KORISTE I ISKANDERE, KIJEV PRIZNAJE, BAZA VASILOKOV PRED SLOMOM! Američki sateliti snimili stotine tenkova koji kreću prema Kijevu… Ukrajinu čeka paklena noć! (FOTO+VIDEO)

Ilustracija

Vesti

RUSI KORISTE I ISKANDERE, KIJEV PRIZNAJE, BAZA VASILOKOV PRED SLOMOM! Američki sateliti snimili stotine tenkova koji kreću prema Kijevu… Ukrajinu čeka paklena noć! (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Rusija je nastavila intervenciju u Ukrajinu, peti dan rata počeo pakleno za snage odane Kijevu. Svet se nada da će razgovori Moskve i režima u Kijevu zaustaviti krvoproliće. U međuvremenu, ruska vojska sve jače steže obruč oko glavnog grada Ukrajine, na meti ruskog oružja je i dalje vojna infrastruktura, a Moskva je za uništavanje vojnih efektiva Ukrajine počela da koristi i iskandewe

01.20 Očekuje se da će tokom jutra početi pregovori Kijeva i Moskve, na neutralnom terenu između Ukrajine i Belorusije.

Za danas je zakazana i hitna, specijalna sednica Generalne skupštine UN.

00.50 Ukrajinu čeka paklena noć, Rusi upotrebilii Iskandere

Izdato hitno upozorenje na vazdušni napad na Čerkašku oblast u središnjoj Ukrajini.

Tokom noći se mogu očekivati mnoge eksplozije na vojnim objektima Oružanih snaga Ukrajine.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak za koji se tvrdi da predstavlja napad raketnim sistemima Iskander na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Čerkaskoj oblasti

00.30 Ukrajinski generalštab jasan, težak dan za ukrajinsku vojsku, baza Vasilkov pred slomom

U Generalštabu ukrajinskih oružanih snaga jučerašnji dan je opisan kao "težak" za vojsku, jer ruske snage "nastavljaju sa granatiranjem u skoro svim pravcima".

U objavi na engleskom jeziku na Fejsbuku, generalštab je saopštio da pripadnici odbrambenih snaga u vojnoj vazduhoplovnoj bazi Vasilkov, jugozapadno od Kijeva, odolevaju artiljerijskim udarima i napadima ruskih snaga, ali da je I pitnanje koliko će to još moći, prenosi Rojters.

Pobegli i ostavili sve za sobom: Zauzeti položaji ukrajinske vojske

Novinari obišli napuštene položaje ukrajinskih trupa. Pod naletom snaga DNR napuštaju rovove ostavljajući oružje, municiju i imovinu.

00.10 Kadirov zapretio Zapadu: Osvetićemo se!

Čečenija je spremna da se osveti i uvede identične sankcije premijeru i ministru spoljnih poslova Velike Britanije, šefovima Evropske komisije i evrodiplomatije, saopštio je Kadirov.

23.30 Satelitski snimci ruskog napredovanja, Putinovi tenkovi na 65 km od Kijeva

Satelitski snimci koje je objavila američka privatna kompanija Maksar Teknolodžiz Inc pokazuju veliko grupisanje i pokrete ruskih kopnenih snaga sa tenkovskim jedinicama prema glavnom gradu Ukrajine Kijevu, na udaljenosti od oko 65 kilometara, preneo je Rojters.

Snimci američke kompanije pokazuju kolonu više stotina vojnih vozila koja se proteže na preko pet kilometara, navodi Rojters.

Ruski vojni konvoj je lociran severoistočno od ukrajinskog grada Ivankiva i u njemu su cisterne sa gorivom, logistička i oklopna vozila, tenkovi, borbena pešadijska vozila i samohodna artiljerijska oruđa, navodi se u saopštenju Maksar Teknolodžiz Inc.

Na satelitskim snimcima se može videti i šteta naneta tokom ruskih vazdužnih udara na aerodrom Antonov u Hostomelu i teške borbe u blizini i na samom aerodromu.

Rojters dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost snimaka kompanije Maksar Teknolodžiz Inc.

22.00. EU razmatra uvođenje sankcija protiv kompletnog političkog vrha Rusije 

EU razmatra mogućnost uvođenja sankcija protiv Peskova, Usmanova, Fridmana, Avena, Mordašova i Roldugina.

21.40. 27.000 turista iz Rusije ne može da se vrati u zemlju - avioni ne lete! 

Više od 150.000 turista iz Rusije možda je sada u inostranstvu, od kojih je više od 27.000 na destinacijama gde sada postoje problemi sa letovima za Rusiju (Evropa, Karibi, SAD i drugi), saopštila je ruska asocijacija turoperatora.

21.30. Poziv na prekid vatre

Poljski ministar spoljnih poslova Rau, predsedavajući OEBS-u, pozvao je na prekid vatre kako bi se evakuisali stanovnici Kijeva.

21.16. Sednica UN u roku od 24 sata

Generalna skupština UN za Ukrajinu, trebalo bi da bude održana u roku od 24 sata.

20.50. Ukrajinci stižu na pregovore preko Poljske?

Voskresenski je za RIA Novosti rekao da će ukrajinska delegacija doći do beloruske granice preko Poljske zbog zabrinutosti za mere bezbednosti. 
Beloruski politikolog rekao je da će rusko-ukrajinski pregovori biti održani ujutru u rezidenciji Gomeljske oblasti.

20.22. Ukrajinska delegacija 

Beloruski politikolog Voskresenski, upućen u organizaciju pregovora, rekao je za RIA Novosti da će ukrajinska delegacija biti mala, do 5 ljudi.

20.10. Pregovori neće skoro

Rusko-ukrajinski pregovori još nisu počeli i neće uskoro početi, kažu izvori.

18.54. Granični punkt „Aleksandrovka – Vilča“ gde će se voditi pregovori ruske i ukrajinske delegacije

Granični punkt „Aleksandrovka – Vilča“, gde će se – prema Sputniku – voditi pregovori ruske i ukrajinske delegacije. Kamere za nadzor na beloruskoj strani trenutno nisu dostupne. Takođe nije moguće pronaći zvanične prenose sa onlajn kamera sa ukrajinske strane.

18.51. Obustavljena takmičenja u Rusiji

Međunarodna sambo federacija obustaviće takmičenja u Rusiji i Belorusiji.

18.34. Britanska naftna kompanija preuzima udeo u ruskoj naftnoj kompaniji

BP povlači 19,75% udela u ruskoj državnoj naftnoj kompaniji Rosnjeft nakon ruskog „čina agresije u Ukrajini“.

18.25. EU uvelo sankcije ruskim medijima

Evropska komisija donela je odluku i zabrani Raša tudej i Spunjika u EU sapštio je Žozep Borelj.

18.20. Rusko Ministarstvo odbrane:

Od početka vojne operacije, ruske snage su pogodile 1.067 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini, uključujući 27 kontrolnih tačaka i centara veze, 38 sistema PVO S-300, Buk M-1 i Osa i 56 radara.

Danas je uništeno 7 protivvazdušnih raketnih sistema, uključujući jedan S-300 kod Kramatorska. 3 bespilotne letelice Bairaktar TB-2 oborene u blizini Černihova.

Od početka operacije uništena su 254 tenka i druga borbena oklopna vozila, 31 avion na zemlji, 46 višecevnih raketnih bacača, 103 topa poljske artiljerije i minobacača.

16.56. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije demantovalo je poruku o početku pregovora sa Ukrajinom

Predstavnici Rusije su upućeni na mesto pregovora sa Ukrajinom radi rešavanja situacije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Tako je resor demantovao objave u ukrajinskim medijima da je sastanak u Gomelju već počeo.

16:20. Počeli pregovori ruske i ukrajinske delegacije

Ukrajinski mediji objavili da su se ruska i ukrajinska delegacija sastale i otpočele pregovore. Tačna lokacija nije poznata. Navodi se da su se delegacije srele na granici kod reke Pripjat.

16:18. Lideri G7 potvrdili isključenje ruskih banaka iz SWIFT-a

Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) saopštili su danas da su zapadni saveznici odlučili da isključe „određene ruske banke” iz svetskog međubankarskog komunikacionog sistema SWIFT.

Foto: Tanjug/AP

 

14.48 - Divizije ukrajinskog "desnog sektora" stigle iz Lvovske oblasti da terorišu civile u Mariupolju - MO

14.46 - Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinske snage koriste zabranjenu fosfornu municiju izvan Kijeva


Prema rečima portparola ministarstva, upotreba ove municije zabranjena je Protokolom o zabrani ili ograničenjima upotrebe zapaljivog oružja Konvencije UN.

Ukrajinske snage, koje očajnički žele da odvrate rusku ofanzivu, počele su da koriste municiju punjenu fosforom u blizini aerodroma Gostomel kod Kijeva, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kijevske snage su koristile haubice i rakete 122 mm D30 za sisteme BM-21 "Grad" sovjetske proizvodnje. 
 

14.13 - Francuska i Norveška zatvaraju vazdušni prostor za ruske avio-kompanije

14.11 - Putin stavlja ruske snage za nuklearno odvraćanje u stanje visoke pripravnosti zbog agresivnih izjava NATO

 

Ukrajina PRISTALA NA PREGOVORE SA RUSIJOM!

 

13.07 - Kijevske snage napale grad Gorlovku u DNR minobacačem kalibra 120 mm

 

13.06 - Isteklo je vreme koje je ruska delegacija dala za čekanje na pregovore sa Ukrajinom u Gomelju.

13.05 - Izraelski premijer Benet poziva Putina i predlaže Izrael kao posrednika za zaustavljanje vojnih akcija u Ukrajini

 

12.52 - Ukrajinske snage granatirale Donjeck, a u Aleksandrovki se čula i pucnjava

 

12.47 - Zelenski razgovara sa Lukašenkom!

 

12.28 - Italija zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Dok će Holandija navodno zatvoriti svoj vazdušni prostor za ruske avione u nedelju uveče

12.06 - Borelj: Predlažem finansiranje nabavke smrtonosnog oružja za Ukrajinu

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj najavio je da će na večerašnjem vanrednom virtuelnom sastanku Saveta EU predložiti nabavku smrtonosnog oružja, medicinske opreme i goriva za ukrajinsku vojsku.


- Predložiću ministrima da koriste Evropski fond za mir za dve mere hitne pomoći. One imaju za cilj finansiranje snabdevanja smrtonosnim materijalom herojske ukrajinske vojske, koja se žestoko suprotstavlja ruskim osvajačima, i obezbeđivanje hitno potrebnih zaliha, poput goriva - rekao je Borelj pred sastanak.


U Evropskoj službi za spoljne poslove objašnjavaju da će šef diplomatije EU predložiti da se obezbedi mera koja se sastoji od "smrtonosne opreme", kao što je municija i mera za "nesmrtonosnu opremu" i zalihe za ukrajinsku vojsku, kao što su gorivo i hitne medicinske potrepštine.

 

11.45 - Predstavnik delegacije Ruske Federacije Vladimir Medinski rekao je danas novinarima da će predstavnici ruske delegacije sačekati do 15 časova po lokalnom vremenu na odgovor Ukrajine u vezi dogovora za sastanak u Gomelju.

- Bićemo ovde i čekamo potvrdu ukrajinske strane do 15 časova o njihovoj odluci da idemo u Gomelj na pregovore. Čim dobijemo ovu potvrdu, odmah ćemo otići tamo i sastati se sa kolegama - rekao je predstavnik ruske delegacije Medinski, prenosi TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije danas da je ruska delegacija stigla u Belorusiju na pregovore sa ukrajinskom stranom.

Peskov je rekao da je ruska strana spremna da započne pregovore u Gomelju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije danas da drugi gradovi mogu biti lokacija za pregovore sa Rusijom, ali ne Minsk i Belorusija.

- Da sa vaše teritorije nije bilo agresivnih akcija, onda bismo mogli razgovarati u vašem gradu Minsku - naveo je Zelenski obraćajući se Belorusiji.
 

11.40 - Fokus pregovora: Denacifikacija i demilitarizacija


U središtu pregovora Moskve i Kijeva trebalo bi da bude denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine, izjavio je član ruske delegacije na pregovorima u Kijevu i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko.


- Nije pitanje mesta gde se okupiti, pitanje je sa čime ići. Spremni smo da razgovaramo o miru, spremni smo da razgovaramo o uslovima za okončanje krvoprolića, što će pomoći da se spasu životi ljudi - rekao je Rudenko novinarima.


On je dodao da Rusija neće spekulisati o razlozima zbog kojih ukrajinska delegacija još nije stigla na pregovore u Gomelj. Rudenko smatra da bi o tome trebalo detaljnije da kažu Ukrajinci.
Prema njegovim rečima, Rusiji nije jasan spisak gradova koje je Kijev predložio za pregovore.

- Nije nam baš jasan spisak ovih gradova i zašto se upravo ti glavni gradovi predlažu. Bilo je i drugih egzotičnih predloga. Čini nam se da treba da izaberemo mesto koje je pogodnije za sve. Pogodnije i bliže logistički - objasnio je diplomata.


Rusija je planirala da pregovara sa Ukrajinom u formatu "diplomatija voli tišinu", istakao je on.
Rudenko smatra i da je Kijev je pod ogromnim spoljnim pritiskom u donošenju odluka.

 

11.24 - Nemačka zatvara svoj vazdušni prostor za ruske letove počevši od nedelje u 14:00 GMT

 

11.11 - Ukrajinske vlasti oslobađaju zatvorenike – bivše vojnike, za učešće u borbenim dejstvaima, saopštila je kancelarija generalnog tužioca.

 

11.10 - Švedska priprema zatvaranje vazdušnog prostora za ruske avione, kaže za medije ministar EU

 

Dobisnik BBC javio se iz Kijeva s informacijom da su Rusi dobili naređenje da sa svih strana krenu na Kijev!

 

 

 

11.04 - Belgija zatvara vazdušni prostor za ruske letove

10.57 - Island zatvara svoj vazdušni prostor za ruske avio-kompanije

10.48 - Ruski bankarski sistem je stabilan, ima dovoljno kapitala i likvidnosti da nesmetano funkcioniše u svakoj situaciji, navodi se u saopštenju Banke Rusije.

10.46 - "Aeroflot" je ažurirao spisak suspendovanih letova za Evropu: otkazani su letovi za Ljubljanu, Sofiju, Bukurešt, Rigu, Prag, Varšavu, London, Dablin i Kišinjev.

Foto: InformerDN

 

10.36 - Zvaničnik EU kaže da bi zabrana ruskih letova širom EU mogla biti deo novih sankcija Moskvi

10.30 - London: Situacija u Ukrajini mogla bi prerasti u sukob sa NATO

Situacija u Ukrajini bi na kraju mogla da preraste u sukob sa NATO ako Rusija ne prekine svoja dejstva, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

Foto: AP PHOTO

Liz Tras

 

10.22 - Ukrajinske snage su granatirale Dokučajevsk, ispalile 5 minobacača, saopštila je DNR
 

10.14 - Austrija zatvara vazdušni prostor za sve ruske letove

10.12 - Kijev pozvao strance da se bore u Ukrajini


Stranci koji žele da brane Ukrajinu u sastavu nove vojne jedinice – Međunarodne legije teritorijalne odbrane, mogu da se prijave ukrajinskim diplomatskim misijama u svojim zemljama u tu svrhu, saopštio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.


- Stranci koji žele da brane Ukrajinu i svetski poredak u sastavu Međunarodne legije teritorijalne odbrane Ukrajine, pozivam vas da kontaktirate inostrana diplomatska predstavništva Ukrajine u vašim zemljama - napisao je Kuleba na Tviteru.


Kako prenosi ukrajinska agencija UNIAN, Vladimir Zelenski je u nedelju objavio o formiranju Međunarodne legije teritorijalne odbrane Ukrajine, u čijem će sastavu biti stranci koji žele da brane zemlju.

 

10.08 - Šef ruske delegacije Vladimir Medinski izjavio je da će predstavnici Rusije čekati danas do 15 časova na potvrdu iz Ukrajine o dogovoru za sastanak u Gomelju.

 

10.05 - Napredovanje jedinica narodne milicije DNR kroz naselje Nikolajevka oslobođeno tokom specijalne operacije.

 

ZELENSKI ODBACIO PREGOVORE SA RUSIJOM U MINSKU!

9.14 - Lukašenko kaže da je oružje u Belorusiju doneto iz Ukrajine, da su bande tamo obučene da organizuju provokacije u Belorusiji

ISPOVEST ANASTASIJE, devojke koja je pre nekoliko dana prebegle iz Ukrajine! A, sada na granici čeka svoju porodicu!

Foto: Reuters

Aleksandar Lukašenko

 

9.04 - Google zabranio preuzimanje RT aplikacije u Ukrajini po nalogu Kijeva

8.45 - Ukrajinske trupe nastavljaju da se kriju u stambenim naseljima; Oni su rasporedili pet sistema S-300 u centru grada Kramatorska - Narodna milicija DNR

8.43 - LNR uspostavila kontrolu nad selom Trohizbenka u Luganskoj oblasti

- Jedinice narodne milicije nastavljaju sa oslobađanjem teritorije LNR. Naselje Trohizbenka je u potpunosti prešlo pod kontrolu Luganske Narodne Republike. Operacija oslobađanja se nastavlja - izjavio je u nedelju portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.

8.42 - Moskva: Unisteno 975 ukrajinskih vojnih objekata

Ruske oružane snage uništile su 975 objekata ukrajinske vojske, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

On tvrdi da je 26 letelica oboreno, preneo je TAS S.

"Do sada, ruske snage su uništile 975 objekata ukrajinske vojne infrastrukture, među njima 23 komandna punkta i komunikacionih centara, tri radarske stanice, 31 PVO sistem (S-300, Buk-M1 i Osa), 48 radarskih lokatora. Oboreno je osam borbenih aviona i sedam helikoptera, 11 bespilotnih letelica, kao i lanseri raketa Točka-U", rekao je Konašenkov.
 

08.25 - Počinju pregovori sa Ukrajinom? 

Delegacija Ruske Federacije stigla je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajincima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

07.54 - Jutjub blokirao kanal Sputnjika na ruskom jeziku na teritoriji Ukrajine.

 

 

 

07.39 - DPR: Osam objekata civilne infrastrukture, sedam vozila podvrgnuto ciljanim napadima ukrajinskih snaga.  U ukrajinskom granatiranju oštećeno 36 kuća

07.30 - Jedan civil ubijen, četiri povređena u poslednja 24 sata, saopštila je DNR

 

 

 

07.20 - Putin zahvaljuje ruskim specijalnim snagama što su herojski obavljali svoju vojnu dužnost u Ukrajini

Želim da se zahvalim komandi, osoblju snaga za specijalne operacije, veteranima jedinica specijalnih snaga na vernosti zakletvi, na besprekornoj službi u ime naroda Rusije i naše velike Otadžbine - rekao je Ruski lider u izjavi koju je Kremlj objavio na Dan specijalnih snaga, koji se obeležava 27. februara od 2015. godine.

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je posebnu zahvalnost snagama specijalnih operacija Ruske Federacije koje herojski izvršavaju svoju vojnu dužnost u Ukrajini

 

07.19 - Grupa trupa LNR je uz vatrenu podršku ruske vojske uspostavila kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo i Stanično-Lugansko, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

07.15 - Ukrajinski protivvazdušni raketni puk dobrovoljno je položio oružje u blizini Harkova.

07.09 - Narodna milicija LNR saopštila je da je preuzela kontrolu nad naseljom Trjohizbenka u Luganskoj oblasti

Grupa trupa LNR je uz vatrenu podršku ruske vojske uspostavila kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo i Stanično-Lugansko.

 

07.08 - Ruska vojska preuzela je kontrolu nad Geničevskom i aerodromom Černobajevka kod Hersona.

 

Ukrajinski mediji: Ruske trupe ušle u Harkov

Ukrajinski medij Kijev indipendent izveštavaju da je linija odbrane probijena. Laka oklopna vozila su viđena u centru grada, saopštio je predsednik Harkovske regionalne državne administracije Oleg Sinegubov.

On je pozvao lokalne stanovnike da ostanu u skloništima.

 

 

 

06.48 - Masovni DDoS napad sa različitih IP adresa na sajtu Roskosmosa - Služba za štampu

 

 

 

06.40 - Kolone ruskih vojnih vozila rano jutros ušle su u Harkov, drugi po veličini najveći grad u Ukrajini posle Kijeva.

 

 

Kolone ruskih vojnih vozila snimljene su kako se kreću gradskim ulicama

Harkov je u subotu uveče bio meta stravičnog raketiranja u kome su korišteni višecevni bacači raketa BM-31 Smerč i taktičke balističke rakete Iskander, koje su smrvile svaki otpor branioca grada-

 

 

06.37 Savet bezbednosti danas o sazivanju retke hitne specijalne sednice GS UN


Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija trebalo bi danas da glasa o sazivanju retke hitne specijalne sednice Generalne skupštine UN o invaziji Rusije na Ukrajinu, koja bi trebalo da se održi sutra, javlja Rojters pozivajući se na diplomatske izvore

 

 

06.19 - Sirene u Rivnu i Lucku

Oko šest časova po lokalnom vremenu u Rivnu i Lucku su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost

SETITE SE KO JE NAJVEĆA PRETNJA! Kina objavila spisak država koje su SAD BOMBARDOVALE! (FOTO)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksa

pre 2 godine

Svi sa zapada se kao zalazu za mir a stalno ukrajinu snabdevaju oružjem, teški licemeri i lazovi

HN

pre 2 godine

Није вам одговарајућа насловна фотографија. Крим је Русија!

ringispil

pre 2 godine

Kakvi bre pregovori sa nacistima. DA NE PRODJE PUTIN KAO I MI, STANI KRENI, PREGOVORI a amerika drobi i ubija.

Dimitrije

pre 2 godine

"...u subotu uveče usledio je najrazorniji raketni udar kako na Kijev, tako i na ostale veće gradove u Ukrajini..." Odakle vam ova glupost. Da li te vaše zapadne "istinozborske" agencije imaju dokaz za svoje odvratne laži? U celom Kijevu postoje 2 (i slovima) dve pogođene zgrade i obe su pogođene zalutalim PVO UKRAJINSKIM projektilima i svi ti vaši "novinari" se slikaju ispred njih i kukumavče o razaranju. Ako hoćete da ovom narodu prenesete bar deo istine stavite prst na čelo pre nego što nešto prepišete

Zagor

pre 2 godine

Jašta je!!!Zato su zauzeli Kijev,okupirali Ukrajinu i instalirali svoju vlast?! Zato su danas rusi vjerovatno pristali i na pregovore bez PREDUSLOVA!!! ha ha ha Koji ste vi luzeri :) Srbija u panici? Gdje je Vučko...šta kaže?

Pera ložač

pre 2 godine

Rusi bi bili najveće budale na svetu ako dozvole da bez kontrole izađu ili pa niko ne može

Zelenski POTVRDIO: Ukrajina spremna za razgovore sa Rusijom!
Planeta

Zelenski POTVRDIO: Ukrajina spremna za razgovore sa Rusijom!

Predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je nezavisnost Donjecke i Luganske narodne republike posle višednevne eskalacije situacije u Donbasu koja je počela intenzivnim granatiranjem od strane ukrajinske vojske. Ruske trupe ušle su u Donbas, Zapad je žestoko osudio ove poteze Rusije, a SAD, EU i članice G7 uvele su juče popodne novi paket sankcija Moskvi

24.02.2022

00:13 >> 00:19

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija