• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

27.02.2022

09:07

Ako Ukrajina krene ka NATO, Evropa će ući u rat! Ruske trupe ulaze I GOTOVO! Ovako je Lazanski govorio 2014. godine o odnosu Rusije i Ukrajine!

Vesti

Ako Ukrajina krene ka NATO, Evropa će ući u rat! Ruske trupe ulaze I GOTOVO! Ovako je Lazanski govorio 2014. godine o odnosu Rusije i Ukrajine!

Podeli vest

Nekadašnji ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski je decembra 2014. godine, povodom tada aktuelne krize u Donbasu, ukazao da cela priča oko Ukrajine nije samo Ukrajina, već da je to, pre svega, priča o odnosu Zapada, NATO i Rusije

 

"To je pre svega priča o odnosu Amerike i Rusije, odnosno Zapada, NATO i Rusije. Moskva je tražila od NATO da joj garantuje da Ukrajina neće ući u NATO. Kad bi Ukrajina pristala na status vojne neutralnosti definisane i zagarantovane, mislim da bi se ovo u Donbasu smirilo", kazao je tada Lazanski, podseća Sputnjik Srbija.

"Rusija da živi s time da joj NATO izađe na granice u Ukrajini - to je pitanje života i smrti", rekao je svojevremeno Lazanski.

On je tom prilikom upozorio da će Evropa ući u rat ako ne dođe do strateškog kompromisa između Zapada i Rusije, NATO i Rusije, Amerike i Rusije.

Lazanski je podsetio da je Rusija vratila Krim i da kontroliše celo Crno more.

"Krim je nepotopivi nosač aviona u Crnom moru. Krim je završena priča, o tome više ne vredi ni razgovarati. Ukrajina ako uđe u NATO, ona u tim granicama u NATO ući neće", ukazao je Lazanski.

Foto: printscreen

Miroslav Lazanski

On je naveo i da, kako Amerikanci nisu mogli da dozvole da ruske rakete, koje lete pet minuta do Vašingtona, budu na Kubi, tako i Moskva ne može da dozvoli da američke rakete budu u Ukrajini i lete četiri minuta do Moskve.

Povodom nastojanja Ukrajine da uđe u NATO, Lazanski je rekao:

"Svaka zemlja koja ima nerešen teritorijalni problem, a posebno ako ga ima sa susedom kao što je Rusija, apsolutno ne može da uđe u Severnoatlantsku alijansu, jer NATO nije lud da prima države koje mu u miraz donose takav teritorijalni spor. Ukoliko bi Ukrajina krenula ka NATO, Ukrajina se deli na sva dela dolinom reke Dnjepar, ruske trupe ulaze u jugoistočni i južni deo i gotovo".

"Hoće li Amerika da rizikuje uništenje Njujorka, vašingtona, Los Anđelesa zbog jednog Kijeva i lopova u Kijevu? Ukrajina je najkorumpiranija zemlja u Evropi. U NATO može samo da uđe najsiromašniji, zapadni deo Ukrajine, a da što se tiče istočnog dela, to Rusi neće dozvoliti", dodao je Lazanski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Rusija nesme da dozvoli, ni jedan deo teritorije ukrajine da udje u nato.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija