• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.03.2022

10:00

Dejli mejl: Osujećen ATENTAT NA ZELENSKOG, eliminisani Čečeni koji su spremali napad

AP/Photo

Vesti

Dejli mejl: Osujećen ATENTAT NA ZELENSKOG, eliminisani Čečeni koji su spremali napad

Podeli vest

- Nećemo nikome dati ni svog predsednika ni svoju državu. Ovo je naša zemlja, gubite se odavde - izjavio je Danilov

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su uništili elitnu grupu čečenskih boraca koji su planirali atentat na predsednika Vladimira Zelenskog, piše danas britanski - Dejli mejl.

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov, izjavio je danas u televizijskom obraćanju da je - eliminisana jedinica koja je došla da ubije našeg predsednika -.

Nešto ranije je Ramzan Kadirov, lider Čečenije, izjavio da su ubijeni Čečeni u napadu Rusije na Ukrajinu.

- Već smo upoznati sa specijalnom operacijom koju je trebalo da izvede jedinica Kadirovljevih snaga - izjavio je Danilov na TV kanalu “Ukrajina 24”, a preneo je britanski “Miror”.

- Informaciju smo dobili od predstavnika ruske Federalne službe bezbednosti koji ne žele da učestvuju u ovom krvavom ratu. Jedinica Kadirovljevih snaga, koja je došla da ubije našeg predsednika, eliminisana je - izjavio je Danilov.

On je rekao da je jedinica bila podeljena u dve grupe i da je njihovo kretanje bilo pomno praćeno.

- Bili su podeljeni u dve grupe, pratili smo ih. Jedna grupa se našla na udaru vatre ukrajinskih snaga u blizini Hostomela, dok je druga grupa i dalje pod prismotrom - izjavio je Danilov.

On je poručio da Ukrajina nikome neće dati svog predsednika.

- Nećemo nikome dati ni svog predsednika ni svoju državu. Ovo je naša zemlja, gubite se odavde - izjavio je Danilov.

Kako navodi “Dejli mejl”, od početka ruskog napada na Ukrajinu 24. februara su postojali strahovi da bi ruske snage mogle ubiti predsednika Zelenskog, a sam ukrajinski predsednik je u jednom obraćanju rekao da je on meta “broj jedan za ubice Kremlja”.

- Ja sam meta broj jedan, a moja žena i deca su meta broj dva - rekao je Zelenski prošle nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija