• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.03.2022

10:39

EVROPI TREBA SOPSTVENA VOJSKA I VOJNA INDUSTRIJA! Orban: Ne možemo se oslanjati na Amerikance...

Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Vesti

EVROPI TREBA SOPSTVENA VOJSKA I VOJNA INDUSTRIJA! Orban: Ne možemo se oslanjati na Amerikance...

Podeli vest

Evropi su potrebne sopstvene vojne snage, ozbiljna vojna industrija, ne možemo se oslanjati samo na SAD u oblasti odbrane, rekao je mađarski premijer Viktor Orban

"Evropska vojna i bezbednosna politika se moraju postaviti na nove osnove. Evropi su potrebne sopstvene snage, ozbiljna vojna industrija. Ne možemo se oslanjati samo na Amerikance... Moramo biti u stanju da garantujemo bezbednost Evrope uz podršku NATO-a, ali i sami", rekao je Orban u intervjuu za mađarsko izdanje Mandiner.

Prema njegovim rečima, Mađarska će se u narednoj deceniji ozbiljno angažovati na jačanju nacionalne vojske.

"Nama je bezbednost Mađarske na prvom mestu, a dobro znamo da u vremenima migracija, epidemija i ratova samo jaka vojska može da garantuje bezbednost Mađara", rekao je Orban.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cicka

pre 2 godine

Jedini koji zeli Evropi dobro je Orban, od kada ja pisem da Evropi ne treba Amerika i da mora sama o sebi da se brine , jos dok je bila Merkelka, tek s epojavila sam komentare pisala u Politici pod drugim imenom , ali sta da se radi kada Evropa izgleda sebe ne voli ili je ne vole oni koji su postavljeni da vode pojedine drzave u EU, i ne samo to i one iz Brisela treba izabaciti. Uostalom Evropskim drzava bice mnogo lakse jer im zaista ne preti Rusija nicim naravno ako oni njoj ne prete, mogu imati nesagledive koristi , enormne koristi i narodi bi ziveli i radili u blagostanju ako bi uradili tako nesto i ako bi poslusali Orbana a resili bi se dazbina NATOu a i kauboja i kaubojki jednom zauvek , neka ratuju sami , bice to rat sami sa sobom jer druge nece smeti da vode, naucili su da ih vode na tudjim prostorima sa tudjim zrtvama a za njih od kojih samo oni imaju posle koristi i oni koje podplate . Da vise nikome kauboji ne prodaju svoja da ne kazem sta.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija