• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2022

17:30

(FOTO) KIJEV NUDI 100.000 DOLARA ZA HVATANJE POKLONSKE! Putinova čelična ledi dostavlja humanitarnu pomoć Hersonu... Ima srpske korene i time se ponosi!

Vesti

(FOTO) KIJEV NUDI 100.000 DOLARA ZA HVATANJE POKLONSKE! Putinova čelična ledi dostavlja humanitarnu pomoć Hersonu... Ima srpske korene i time se ponosi!

Podeli vest

Ukrajinski biznismen Sejar Kuršutov obećao je 100.000 dolara svakome ko uhvati i isporuči Nataliju Poklonsku, koja se trenutno nalazi u Hersonu, u najbližu filijalu SBU. Poklonska je objavila da sa ruskom gardom dostavlja pomoć u Hersonskoj oblasti. Poklonska je bila vrhovna tužiteljka Krima

Ukrajinske vlasti su protiv nje još 26. marta 2014. godine objavile poternicu. Inače je poreklom iz Srbije, Dobila je nadimak "Putinova čelična ledi".

Poklonska je u više navrata pričala o svojim srpskim korenima! 

Ona je istakla da nije uspela da dođe do originalnih dokumenata. Objasnila je da su se njeni preci iz Vlaškog kneževstva doselili u Slavjanoserbsk u Lugansku. To je, kaže, bilo staro kneževstvo u koje su ulazili narodi Srbije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine i podunavski narodi. 

Poklonska, koja se proslavila kao prva tužiteljka Krima po povratku poluostrva u sastav Rusije, često je objašnjavala kakva je razlika između slučaja samoproglašenog Kosova i Krima, čiji su se građani na referendumu izjasnili za povratak u sastav Rusije, ali da između ova dva slučaja ima i sličnosti.

KIJEV POZVAO RUSKE PILOTE DA PREBEGNU U UKRAJINU I NAPADNU "SVOJE"! Moskva objavila šta je sve uništila, a Bajedn tvrdi da Putin ne može da zauzme celu Ukrajinu!

 - Isti sudbinski značaj Krim i Sevastopolj imaju za Rusiju, a Kosovo i Metohija za Srbiju - to je duša, pravoslavlje. Pokrštavanje Rusije dogodilo se u Hersonesu, na Krimu. To je naša zemlja i uvek je bila ruska. Tamo je toliko ljudi poginulo, sve je prožeto Rusijom. Isto je i sa Kosovom i Metohijom: pravoslavne svetinje, stari manastiri, čuvene bitke i, naravno, Kosovo i Metohija ima sakralni značaj za Srbiju. Ali kada smo na Krimu sprovodili referendum, to je bilo pravo na realizaciju volje autohtonih Krimljana, nije ih niko iseljavao i veštački naseljavao neke druge - poručila je ona.

A šta se dešavalo na Kosovu? Veštački su, objašnjava, istiskivali odatle pravoslavne Srbe, uništavajući ljude i proterujući ih sa njihove iskonske teritorije, i to je bio genocid. Tome je doprinela i spoljna intervencija - nekome je trebalo da rasparča ogromnu perspektivnu zemlju. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija