• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.03.2022

17:25

Poruka EU: "Ako bude tako, počeće treći svetski rat!"

Reuters

Vesti

Poruka EU: "Ako bude tako, počeće treći svetski rat!"

Podeli vest

Neophodno je pomagati Ukrajini, ali i izbeći eskalaciju i stupanje u rat sa Rusijom, izjavio je danas šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj

"Jedna stvar je jasna: potrebno je pomagati Ukrajini koliko je to moguće, ali i izbeći eskalaciju rata. Treba sprečiti da se rat prenese i na druge države i da zaratimo sa Rusijom. To bi bio treći svetski rat", rekao je Borelj u intervjuu za francuski radio Frans info.

Upitan o mogućnosti evropskog embarga na ruski gas i naftu, kako su odlučile SAD, on je ocenio da bi Uniji bilo mnogo teže da napravi takav izbor. "Uvozimo dosta toga", rekao je Borelj.

Za SAD to nije previše teško jer one gotovo da ne troše rusku naftu, kazao je on.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RUSIJA SE POVLAČI IZ SAVETA EVROPE!
Planeta

RUSIJA SE POVLAČI IZ SAVETA EVROPE!

Moskva neće učestvovati u pretvaranju Saveta Evrope u tribinu za zapadno samoljublje od strane NATO-a i EU: "Uživajte jedni u drugima, ali bez Rusije", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije

10.03.2022

09:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija